Lapsuusmuistoja lautasella
Sain tällä viikolla kipinän valmistaa lihaperunasoselaatikkoa. Ruokaa, jota en ole syönyt lähes 20 vuoteen. Kyllä on ihmeellisiä mielihaluja ja päähänpistoksia välillä.
Olen iloinen että sain tämän päähänpiston, laatikko oli erinomaista ja toi mieleen lämpöisiä lapsuusmuistoja.
(ruoka vaan ei taaskaan ollut kovin kuvauksellista, argh!)
Lihaperunasoselaatikko:
n. 1-3kg perunoita (tähän voisi hyvin käyttää myös esim. bataattia)
400g jauhelihaa
2 isoa sipulia
valkopippuria
maitoa
voita
suolaa ja mustapippuria
(sitruunamehua ja ranskankermaa)
Keitä perunat kypsiksi ja survo ne soseeksi lisäämällä maitoa ja iso nokare voita sekaan. Sose on valmista kun se on löysempää kuin perunamuusi. Itse lisäsin soseeseen vielä 3 rkl ranskankermaa ja lorauksen sitruunamehua tuomaan pehmeyttä ja kirpeyttä.
Paista sipulit hyvin ja lisää jauheliha. Mausta jauheliha hyvin mutta älä paista kypsäksi pannulla.
Sekoita jauhelihasipulisekoitus ja perunasose isossa vuoassa.
Paista uunin keskitasolla n. 30min 225C, sekoita välillä jos pinta alkaa ruskistua liikaa kuten meidän superuunissa.
Tarjoa lisäksi suolakurkkuja.
Itse kaipasin lisää kasviksia ja pilkoin lisäksi porkkanaa jonka päälle lorautin oliiviöljyä ja balsamicoa.