Mustaherukka-brita

Viime postauksessa kerroin Top Chef-iltamista, jolloin sain syödä ystäväni P:n tekemää ihanaa jälkiruokaa. Mainitsin myös, että en koskaan kykenisi moiseen koska siinä on marenkia ja minulla menee sormet sekaisin jo siitä, kun valkuaiset ja keltuaiset pitäisi erotella.

Kohtalo puuttui peliin siinä vaiheessa, kun työkaverini lähetti minulle perjantaina sähköpostilla mustaherukka-britan ohjeen.

Pakkohan se oli ryhtyä tuumasta toimeen vaikka jännittikin ihan kauheasti!

img_6789_v2.jpg

Siinä se on!

Paras kakku minkä olen koskaan tehnyt (tämän vahvisti myös britakakkua posket pullollaan syövä poikaystävä). Kauniskin vielä, omalla tavallaan.

Alla pikkumurusia-blogin ihanan selkeä resepti:

pohja
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria

  • vaahdota

2 keltuaista huoneenlämpöisenä

  • lisää ja vatkaa hyvin

1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

  • lisää

1 dl maitoa tai kermaa

  • lisää
  • levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 180 °C 10 minuuttia

2 valkuaista huoneenlämpöisenä

  • vaahdota

1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  • lisää sokeri kahdessa erässä, vaahdota hyvin
  • levitä marenki puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea ja rapea
  • leikkaa jäähtynyt pohja puoliksi

täyte
4 dl kermaa

  • vaahdota ja mausta tomusokerilla ja vaniljalla oman maun mukaan

mustaherukkahilloa
mustaherukoita

  • käännä toinen puoli pohjasta marenkipuoli alaspäin ja levitä siihen hillo ja kermavaahto sekä ripottele päälle mustaherukoita
  • nosta toinen puoli pohjasta kakun päälle marenkipuoli ylöspäin
  • ripottele pinnalle tomusokeria ja koristele

Itse en laittanut hilloa väliin, pelkästään mustaherukoita.

Suosittelen myös kurkkaamaan blogin ihania kuvia :)

img_6790_v2.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.