Aasialaisten makujen salaatti
Tein lauantaina lounaaksi miehekkään (=lihaisan) salaatin. Sain innostuksen siihen Pastanjauhantaa-blogin reseptistä.
Tein salaatin muutamilla muutoksilla. Alla oma versioni:
2 naudan entrecote-pihviä
1 punasipuli
1/2 pkt halloumia
1 ruukku salaattia, esim. lollo rosso
1/2 vihreä paprika
3 cocktailtomaattia
tuoretta korianteria
sitruunamehua
soijaa
sweet&sour-kastiketta
oliiviöljyä
suolaa
Aloitin salaatin teon marinoimalla pihvit n. kahta tuntia ennen kypsentämistä. Annoin pihvien marinoitua soija-sweet&sour-kastikkeessa. Kun lihat olivat marinoituneet, paistoin ne. Tähtäsin medium-kypsiin pihveihin, mutta lihat lipsahtivat melkein kypsiksi.
Tein salaattipohjan lollo rosso-salaatista, paistoin päälle halloumin ja pilkoin paprikan, tomaatin ja sipulin. Maustoin salaattipohjaa oliiviöljyssä ja sitruunamehussa.
Siivutin valmiit pihvit salaatin päälle ja lisäsin suolaa. Ripottelin viimeiseksi salaatin päälle tuoretta korianteria.
Eipä jäänyt nälkä ;)