Aasialaisten makujen salaatti

Tein lauantaina lounaaksi miehekkään (=lihaisan) salaatin. Sain innostuksen siihen Pastanjauhantaa-blogin reseptistä.

img_6799_v2.jpg

Tein salaatin muutamilla muutoksilla.  Alla oma versioni:

2 naudan entrecote-pihviä

1 punasipuli

1/2 pkt halloumia

1 ruukku salaattia, esim. lollo rosso

1/2 vihreä paprika

3 cocktailtomaattia

tuoretta korianteria

sitruunamehua

soijaa

sweet&sour-kastiketta

oliiviöljyä

suolaa

Aloitin salaatin teon marinoimalla pihvit n. kahta tuntia ennen kypsentämistä. Annoin pihvien marinoitua soija-sweet&sour-kastikkeessa. Kun lihat olivat marinoituneet, paistoin ne. Tähtäsin medium-kypsiin pihveihin, mutta lihat lipsahtivat melkein kypsiksi.

Tein salaattipohjan lollo rosso-salaatista, paistoin päälle halloumin ja pilkoin paprikan, tomaatin ja sipulin. Maustoin salaattipohjaa oliiviöljyssä ja sitruunamehussa.

Siivutin valmiit pihvit salaatin päälle ja lisäsin suolaa. Ripottelin viimeiseksi salaatin päälle tuoretta korianteria.

img_6794_v2.jpg

Eipä jäänyt nälkä ;)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.