Villiä sikaa
Saimme jokunen viikko sitten villisikaa ystäväpariskunnalta ja odotin hetkeä, jolloin olisi aikaa tehdä ruokaa vähän pidemmällä kaavalla. Muutama viikko sitten viikonloppuna oli runsaasti aikaa kokkaamiselle (toisin kuin tänä viikonloppuna, voihan remontin viimeistely!), joten ryhdyin tuumasta toimeen ja hauduttelin uunissa meille lauantai-illan ateriaksi villiä sikaa.
Sain reseptin samalta ystävältä, jolta saimme kimpaleen lihaa. Resepti on ilmeisesti alkuperältään Jamie Oliverin tai ainakin muunnos siitä.
Villiä sikaa uunissa
tee sian kinkkuun ristikkoviiltoja ja hiero viiltoihin seuraavia mausteita:
rosmariini
sormisuola
(vahva) paprikajauhe
mustapippuri
valkosipuli
Ruskista liha pikaisesti pannulla ja laita oliiviöljyn kera valurautapannuun ilman kantta ja paista uunissa n. tunti 165 asteessa.
Sen jälkeen lisää pannuun vettä noin litra sekä 2 desiä kermaa ja hauduttele rauhassa. Itse annoin lihan olla uunissa n. 2,5 tuntia.
Tarjoilin lihan kukkakaali-perunamuussin kanssa jonka maustoin tuoreella timjamilla.
Makuelämyksenä villisika oli aika uusi, mutta tykkäsin mausta ja liha oli ihanan pehmeää pitkän haudutuksen tuloksena. Vaikka takana olikin aika tuhti herkuttelulauantai, mahtui sikaa sopivasti masuun vielä myöhään lauantaina illalla.
*52 weeks of deliciousness on nyt myös Facebookissa, käy kurkkaamassa ja tykkäämässä täällä. *