Siskonmakkarasoppa
Siitä on muuten aikaa kun olen viimeksi syönyt siskonmakkarakeittoa! löysin kivan ja itselle uuden reseptin Eevan Kauhaa ja rakkautta-blogista.
(tein pikkiriikkisiä muutoksia alkuperäiseen reseptiin, alla minun versioni)
Siskonmakkarakeitto
1 suuri sipuli
1 purjo
2-3 valkosipulinkynttä
reilu loraus extra virgin-oliiviöljyä
3 keskikokoista perunaa
kourallinen bataattia kuutioituna
100 g lehtikaalia
1,5 l vettä
2 rkl tomaattipyrettä
pari-kolme oksaa tuoretta timjamia silputtuna
suolaa
mustapippuria
500 g raakaa siskonmakkaraa
Kuori ja kuutioi sipuli ja juurekset. Leikkaa purjo suikaleiksi (käytä vain valkoiset ja vaaleanvihreät osat) ja valkosipuli viipaleiksi. Revi lehtikaalin lehdet irti paksusta ruoteesta (yleensä palaset irtoavat luonnostaan sopivan kokoisina, mutta jos onnistut repimään tosi isoja palasia, revi ne vielä hieman pienemmiksi).
Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää sipuli, purjo, valkosipuli ja juurekset. Kuullota 5-10 minuuttia, kunnes sipulit kuultavat läpi. Lisää sen jälkeen lehtikaali, vesi, tomaattipyree, timjami, suola ja mustapippuri. Kiehauta ja anna porista 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä syötäviksi (älä päästä liian pehmeiksi). Pursota siskonmakkarasta liemeen palleroita ja anna porista vielä 5 minuuttia.
*
Sen lisäksi että keiton liemestä tuli todella maukas, rakastuin palavasti lehtikaaliin.
Lehtikaali on ihana juttu keitossa! en ole vielä lehtikaalia päässyt aikaisemmin testaamaan (lehtikaalisipsit ovat työn alla), mutta olen lukenut siitä paljon ja vilkuillut sitä ujosti kaupan vihannesosastolla.
Lue täältä Eevan postaus lehtikaalista ja lähde heti sen jälkeen etsimään sitä lähimmästä kaupastasi!