Thaimaalainen katkarapukeitto
Löysin yhtenä päivänä kaupasta sitruunaruohoa ja siitä se ajatus sitten lähti..
Kiireisen arjen pelastus on ollut nopeat ja helpot ruoat, jotka kuitenkin maistuvat hyvälle ja niissä on vähän jotain uutta.
Maku.fi:stä löytyi kiva ohje keittoon, muokkasin sitä hieman kokatessa.
Uskokaa tai älkää, mutta tämä herkku valmistui 15 minuutissa!
Thaimaalainen katkarapukeitto
200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 kpl sitruunaruohoa
1 kpl sipulia
1 kpl tuoretta chiliä (punainen)
10 dl vettä
1/2 kpl kanaliemikuutiota
2 rkl kalakastiketta
4 rkl sitruunamehua
300 g katkarapuja (pakaste)
1/2 dl tuoretta korianteria
1 rkl tomaattipyrettä
150 g nuudeleita
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta tuore inkivääri.
Kuori pois sitruunaruohon ulommaiset puumaiset kerrokset ja paloittele pehmeät sisäosat parin sentin pituisiksi. Kuori ja silppua sipuli. Poista chilin kanta ja siemenet. Silppua chili hienoksi.
Mittaa kattilaan vesi, lisää kiehuvaan veteen puolikas kanaliemikuutio, sipulit, sitruunaruoho, inkivääri, kalakastike, tomaattipyre ja herkkusienet sekä nuudelit. Anna kiehua pari minuuttia.
Lisää keittoon sitruunamehu, chilisilppu ja katkaravut. Kuumenna varovasti, etteivät katkaravut pääse sitkistymään. Koristele korianterin lehdillä ja tarjoa saman tien.
Tästä tuli hyvä mieli ja keitto lämmitti mukavasti.