Marinoidut (puna)sipulit
Yksi uusista suosikkiruoistani / lisäkkeistäni on ehdottomasti marinoidut sipulit. Yleensä olen marinoinut vain punasipuleita, nyt heitin sekaan myös kokonaisia valkosipulinkynsiä (villiä!).
Marinadiin tarvitset:
Ison kasan punasipuleita, reilunkokoisiksi paloiksi leikattuna
Sopivasti kokonaisia valkosipulinkynsiä
tuoretta timjamia
tuoretta korianteria
sitruunamehua
sinappia (mieluiten dijon)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Sekoita ainekset, silppua timjami ja korianteri pieneksi silpuksi ja sekoita hyvin sipuleiden joukkoon
Anna maustua jääkaapissa min. 1,5 tuntia, mielellään yön yli.
Paista uunissa 200C n. 30-40min kunnes sipuleiden reunat alkavat ruskistua.
Voit tarjota sipulit lämpiminä tai kylminä.
Itse olen saanut parhaan lopputuloksen laittamalla uunista tulleet sipulit vielä n. tunniksi jääkaappiin.