Mausteinen chilli
Mikäköhän tämän ruoan nimi oikeasti on? amerikkalaisilla ruokasivuilla surffatessa tästä käytettiin pääasiassa nimitystä chilli, joskus chilli con carne. No, jonkinalinen jauheliha-papu-sipulisekoitus kuitenkin.
Katselin reseptejä useilta eri sivuilta englanniksi ja lopputulos oli tämä.
Mausteinen chilli
4oog jauhelihaa
1 prk papuja (itse käytin GoGreenin luomupapusekoitusta)
1 keltainen paprika
3 tuoretta tomaattia
1 punaista sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 prk paseerattua tomaattia
n. 3-4 rkl kuminaa
n. 3-4 rkl paprikajauhetta
n. 3-4 rkl chilijauhetta
suolaa ja pippuria
1 prk ranskankermaa
Kuullota sipulit ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja paprika. Anna paistua hetki keskilämmöllä ja lisää tuoreet, kuutioidut tomaatit.
Lisää purkki paseerattua tomaattia ja mausteet. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä mahdollisimman pitkään. Itsellä ruoka sai maustua salaatinteon, jouluvalojen asettelun ja pöydän kattamisen ajan ;)
Nauti rapean leivän kanssa ja lisää päälle nokare (tai pari) ranskankermaa.
Maukasta ja helppoa arkiruokaa, suosittelen lämpimästi tätä marraskuun pimeisiin ja sateisiin iltoihin.