Joululeipä

Järjestimme pienimuotoiset joululeipätalkoot viime viikon perjantaina erään ystävän luona. En ole ennen leiponut saaristolais/joululeipää, joten olin todella innoissani talkoista. 

Tästä se kaikki lähti..

Joululeipätalkoot

Hanki seuraavat ainekset: 

1l piimää

1,5 palaa tuorehiivaa

1,5 tl suolaa

3 dl vehnäleseitä

n. 12 dl vehnäjauhoja

3 dl siirappia

3 dl ruisjauhoja

3 dl kaljamallasta

1 tl pomeranssia

img_7819.jpg

img_7822.jpg

1. Liuota kädenlämpöiseen piimään tuorehiiva.

2. Lisää joukkoon vehnäjauhot

3. Lisää joukkoon suola

4. Sekoita joukkoon vehnäleseet

5. Lisää joukkoon siirappi

img_7824.jpg

img_7825.jpg

img_7828.jpg

6. Lisää joukkoon ruisjauhot

7. Lisää joukkoon kaljamallas

8. Lisää pomeranssi

Huom! taikinan on tarkoitus olla löysää.

9. Voitele ja korppujauhota vuoat ja jaa taikina niihin. 

img_7829.jpg

img_7830.jpg

10. Kohota taikina kaksinkertaiseksi (n. 30 minuuttia) liinan alla

11. Paista 175 asteisessa uunissa n. tunti

12. Ota leivät pois uunista ja vuoista, kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista vielä n. 15 minuuttia.

13. Anna leipien jäähtyä kunnolla ja säilytä niitä pakastimessa muutama päivä ennen herkuttelua.

img_7835.jpg

img_7844.jpg

Nam. Keittiön täytti upea tuoksu kun nämä kaunokaiset paistuivat uunissa. 

Sillä aikaa kun leivät paistuivat, leipurit saivat maistaa pääkokin aiemmin leipomaa joululeipää.

Taivaallista. Kiitos M leivontaopetuksesta ja herkuista. Kiitos K. kun hoidit raskaammat (sekoitus)hommat mun puolesta, jotta sain kuvattua leipomisprosessin ;)

img_7838.jpg

img_7843.jpg

Joululeipää lohella ja porotäytteellä. Lisäksi hunaja-sitruunakastiketta, maustekurkkuja, smetanaa ja hunajaa. Mukana myös aivan ihana päärynä-juustosalaatti.

Ihanat talkoot!

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.