Mozzarellaa ja (melkein) gremolataa

En ollut gremolatasta mitään koskaan kuullutkaan, ennen kuin törmäsin Sitruunaruoho-blogissa kivaan reseptiin. Hetken surffailtuani sain selville että gremolata on ilmeisesti perinteinen kastike, jota tarjoillaan yleensä ossobucon kanssa ja  jossa on sitruunan kuorta, valkosipulia ja persiljaa. 

No, omassani ei sitä sitruunankuorta tai persiljaa ollut, koska molemmat unohtuivat kauppaan. Mutta hyvää tämä oli, oli nimi mikä tahansa!

img_7911.jpg

Mozzarellaa ja (melkein) gremolataa

2 pkt buffalamozzarellaa

iso loraus sitruunamehua

1 punainen, tuore chili silputtuna ja ilman siemeniä

kourallinen kalamata oliiveja silputtuna

1/2 yksikyntinen valkosipuli

n. 2 dl oliiviöljyä

n. 2-3 rkl ruohosipulia silputtuna

Siivuta mozzarella lautaselle. Sekoita muut aineet keskenään ja ripottele mozzarellasiivujen päälle.

img_7912.jpg

Meillä tämä tarjoiltiin alkupalana, esim. neljän hengen alkupalana tämä toimisi hyvin. Kahdelle hieman tuhti annos, vaikka juustoa ei koskaan voi syödä liikaa ;)

Ihastuin kastikkeen makuihin, chili toi tujauksen potkua ja sitruunaiset kastikkeet ovat aina suosikkejani. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.