Mozzarellaa ja (melkein) gremolataa
En ollut gremolatasta mitään koskaan kuullutkaan, ennen kuin törmäsin Sitruunaruoho-blogissa kivaan reseptiin. Hetken surffailtuani sain selville että gremolata on ilmeisesti perinteinen kastike, jota tarjoillaan yleensä ossobucon kanssa ja jossa on sitruunan kuorta, valkosipulia ja persiljaa.
No, omassani ei sitä sitruunankuorta tai persiljaa ollut, koska molemmat unohtuivat kauppaan. Mutta hyvää tämä oli, oli nimi mikä tahansa!
Mozzarellaa ja (melkein) gremolataa
2 pkt buffalamozzarellaa
iso loraus sitruunamehua
1 punainen, tuore chili silputtuna ja ilman siemeniä
kourallinen kalamata oliiveja silputtuna
1/2 yksikyntinen valkosipuli
n. 2 dl oliiviöljyä
n. 2-3 rkl ruohosipulia silputtuna
Siivuta mozzarella lautaselle. Sekoita muut aineet keskenään ja ripottele mozzarellasiivujen päälle.
Meillä tämä tarjoiltiin alkupalana, esim. neljän hengen alkupalana tämä toimisi hyvin. Kahdelle hieman tuhti annos, vaikka juustoa ei koskaan voi syödä liikaa ;)
Ihastuin kastikkeen makuihin, chili toi tujauksen potkua ja sitruunaiset kastikkeet ovat aina suosikkejani.