Paahdetut päärynät
Kiitos Fannin ja Kanelin, meillä oli ihana jälkiruoka kinkkubileissä.
Tehtailin näitä kinkkubileiden jälkiruoaksi 8 aikuiselle ja muutamalle lapselle. Oli hyvää. Olen tänä vuonna ihastunut muutenkin lämpimiin hedelmäjälkiruokiin. Pääsin myös kokeilemaan granaattiomenaa ensimmäistä kertaa omassa keittiössä. Se on kaunis ja maukas hedelmä.
Paahdetut päärynät vaniljalla
2 päärynää
3 rkl sokeria
2 vaniljatankoa
1/2 dl vettä
reilu ripaus kanelia
2 rkl voita
kreikkalaista jugurttia
1 kokonaisen granaattiomenan siemenet
Kuori ja halkaise päärynät. Kaavi lusikalla pois päärynän siemenet ja ranka.
Leikkaa puolikas vaniljatanko terävällä veitsellä pituussuunnassa halki, ja raaputa siemenet veitsen kyljellä. Sekoita vaniljasiemenet ja 2 ruokalusikallista sokeria. Lisää joukkoon vesi ja sekoita kunnes sokeri sulaa.
Yhdistä eri kulhossa ripaus kanelia ja 1 rkl sokeria. Ripottele kanelisokeri päärynöiden leikatulle pinnalle.
Sulata voi pannulla keskilämmöllä. Nosta päärynät kuumalle pannulle leikkauspinta alaspäin. Paista päärynöitä 5 minuuttia kunnes ne alkavat karamellisoitua. Käännä päärynät ja lisää pannuun vaniljainen vesi-sokeriseos. Laita pannun päälle tiivis kansi. Anna päärynöiden hautua pehmeäksi noin 5 minuuttia. Nosta päärynät tarjoilulautasille.
Kuumenna pannulle jäänyttä seosta pari minuuttia kunnes se alkaa paksuuntua ja muuttuu paahteisen väriseksi. Lusikoi siirappi päärynöiden päälle. Viimeistele annos kreikkalaisella jugurtilla ja granaattiomenansiemenillä.
*
Noudatin alkuperäistä reseptiä muuten, mutta laitoin enemmän vaniljaa sekaan. Lisäksi päärynäni eivät kypsyneet aivan tasaisesti vaan osa oli täydellisen hautuneita ja osa hieman vielä kovia, jolloin esim. haarukalla syöminen oli hieman haastavaa. Ensi kerralla maltan hauduttaa pidempään.
Kaikin puolin kiva, uusi, jälkiruokatuttavuus. Tätä teen varmasti uudelleenkin.. ja silloin voisin korvata jogurtin vaniljajäätelöllä. Mmmm!