Italialainen joulu (3)
En reissussa tajunnutkaan, kuinka paljon kuvia ruokailuistamme ja ravintoloista kertyi! tässä postauksessa esittelen ravintolan, jonka menu sai minut niin täyteen että osa annoksista jäi aivan liian vähälle huomiolle. Kyseisessä ravintolassa söin myös elämäni parhaimman sorbetin ja vietin yhden ihanimmista jouluaterioista parhaimmassa seurassa.
Tattadaaaa!
Antico Arco
Piazzale Aurelio, 7
Tulimme paikalle laiskasti taksilla, jos olisin tiennyt minkälainen ruokamäärä minua odotti, olisimme kävelleet!
Onneksi maltoi myös mieleni tämän leipäkorin kanssa..
Aloittelimme aterian friteeratuilla parsakaaleilla, joista siirryimme kalatartariin jossa oli inkivääriä, limeä ja fenkolia. Tämän jälkeen pöytään tuotiin aivan taivaallista porsaankylkeä, hunajaa ja omenapaistosta. Loistava korvike joulukinkulle. Mmm…
Seuraavaksi tuli vähiten minulle maistunut annos eli kikhernekeitto porcini-sienillä, leivänmuruilla ja rosmariinilla. 5. annos oli todella herkullinen pasta carbonara mustilla tryffeleillä, jota maistelin ihan liian vähän.. tässä kohtaa illallista aloin hiljalleen ymmärtää mihin soppaan olin itseni pistänyt ;)
6. annos oli yksi suosikeistani. Ankankoipea ja foie gras, joka vei kieleni mennessään. Foie gras katosi suuhun ennätysvauhtia.
Parmesanjäätelöä, maustettua kuohukermaa mansikkakastikkeella (?) ja mojitosorbetti (poikaystävän jälkiruoka)
ja vihdoin maailman paras mandariinisorbetti. Täydellinen lopetus illalliselle.
Ahhh. Tätä kun saisi uudelleen!
Menu maksoi 75€/henkilö, ei sis. juomat. Otimme pullon punaviiniä, mutta saimme sen hädintuskin juotua kaikelta syömiseltä. Tarjolla olisi myös ollut erillinen joulumenu joka oli hieman kevyempi kuin valitsemamme menu. Myös ala carte oli tarjolla.
Tämä oli ehdottomasti yksi hienoimmista ja maukkaimmista ravintolakokemuksistani, tunnelma ravintolassa oli hillitty mutta silti italialaisen äänekäs, palvelu oli erinomaista ja ruoka.. no, ihanaa tietenkin.
*
Jotta nämä Italiapostaukset eivät venyisi aivan mahdottomasti ensi vuoden puolelle (on niin paljon uutta kivaa postattavaa!), laitan tähän perään vielä tarinat joulupäivän herkutteluista.
Löysimme itsemme joulupäivänä jälleen Colosseumin kulmilta ja istahdimme valokuvaukssession päätteeksi lähiravintolan terassille (!) juomaan pullon (!) kuohuvaa ennen siirtymistä lounaspaikkaamme.
Lueskelin opaskirjaa ja pohdimme miten pääsemme helpoiten lounasravintolaamme, joka oli hieman kauempana.
Ristorante Eleonora D’Arborea sijaitsee hieman keskustasta poispäin ja vakaa aikomuksemme oli lähteä sinne metrolla. Joulupäivän takia metro ei kulkenutkaan ja tuli kiire, joten otimme taksin. Pohdimme hetken kannattaisikohan taksimatka vai pitäisikö luovuttaa suosiolla ja syödä muualla, olen todella iloinen että päätimme lähteä taksilla matkaan.
Kun saavuimme ravintolaan, saimme niin lämpimän vastaanoton että ihastuin paikkaan heti. Ravintola oli aivan täynnä italialaisia perheitä, jotka söivät pitkissä pöydissä perheensä kanssa joulupäivän lounasta.
Nälkähän oli toki valtava edellisillan herkuttelujen jälkeen, joten otin alkuun juustolautasen. Olisinpa tiennyt minkä kokoinen se oli ennen kuin tilasin annoksen. HUH.
Juusto oli aivan mielettömän hyvää, sisilialaista juustoa. Lisänä päärynää, hunajaa, parmesantuorejuustoa, viinimarjoja ja sitruunaa.
Poikaystävä valitsi myös kevyesti alkupalaksi parmesan-kinkkuleivokset. Voi meitä ;)
Juustolautasen jälkeen lusikoin suuhuni kiltisti tämän pihvin balsamicolla (nam!)
ja kirjaimellisesti hotkin suihini myös tuon uunivuoallisen vihreää salaattia. Rakastan vihreää salaattia!
Kuvassa näkyy takana talon tarjoama makupala, rapealla pohjalla raikasta tomaattia ja yrttejä.
Totta joka sana.
Jälkiruoat (juu, piti saada makeaa..) tilattuamme pöytään tuotiin hauskoissa, pienissä pulloissa liköörejä ja ihania, pieniä keksejä.
Jälkiruoaksi tilasimme jäätelöä, taas. Itse otin ikisuosikki pistaasia ja toisesta lasista löytyi jälleen mandariinisorbettia. Vaikka sen maku ei edellisillan sorbetin tasolle yltänytkään, oli annos raikas ja todella maukas.
Saimme vielä paluutaksia odotellessa tarjosi talo vielä konjakit eteisessä. En ihan siinä vauhdissa saanut omaani tuhottua, heh.
Ristorante Eleonora D’Arborea
Corso Trieste, 23
On varmasti sanomattakin selvää, että tuon lounaan jälkeen pieni iltapäivälepo oli paikallaan. Menimme hotellille lepäämään, jotta jaksaisimme lähteä vielä keskustaan kuvaamaan ja ihastelemaan jouluvaloja ilta-aikaan ennen illallista juutalaisessa ghettossa.
Nonna Betta sijaitsi juutalaisessa ghettossa, jonne kävelimme keskustasta. Ihastuin pieniin ja kapeisiin katuihin ja kadulla, jossa ravintolamme sijaitsi oli useita kosher-ravintoloita.
Tarjolla oli kala- ja lihamenu.
Valitsin kalamenun, josta valikoin itselleni muutaman alkupalan, pääruoan sekä lisukkeen.
Artisokkaa ja friteerattuja kurpitsankukkia
Mielikuvitukseni loppui ilmeisesti tähän, koska tilasin pääruoaksi grillattua tonnikalaa. Annos oli ok, maistui juuri sille mille piti mutta maistellessani poikaystävän lautaselta hänen tilaamiaan herkkuja, tiesin että tilasin liian varman päälle. Onneksi sain avustaa häntä syömisessä ;)
Suussasulava lohirisotto
Taivaallinen kalapaistos, tämän kun osaisi tehdä kotona!
Oman pääruokani pieni pelastus oli tämä raikas fenkoli-appelsiini-oliivisalaatti, joka toi mieleen kesän.
Jälkiruoalle ei ollut enää tilaa, joten päätimme hakea ne myöhemmin Trasteveren puolelta, jonne halusimme vielä viimeisenä iltana mennä kävelemään.
Nonna Betta
Via del Portico D’Ottavia, 16
Kaikenkaikkiaan aivan upea reissu, korkeiden odotuksien mukaisia makuelämyksiä ja rentouttava aktiiviloma. Jalat olivat kipeinä joka ilta, mutta sänkyyn kaatui aina onnellinen ja hyvinsyönyt bloggaaja.
Roomaan on pakko päästä uudelleen!