Vuoden 2012 herkut
Ensin ajattelin että en tekisi koontia vuoden 2012 herkuista, koska olen jo hieman myöhässä sen kanssa, mutta sitten tulinkin toisiin ajatuksiin.
Alla pieni aikamatka vuoden 2012 herkkuihin, jotka olivat omia suosikkejani. Tämän jälkeen kirjoittelen teille uudenvuodenaaton herkuista, joita tarjosin rakkaille ystävilleni. Mmm!
Tammikuu
Tämä ei varsinaisesti ole ruoka, mutta iloitsin suuresti viime vuonna tästä keittiövempaimesta 😉
Helmikuu
Moussaka, löysin reseptin tähän kivaan ruokaan työpaikan monitoimikoneen päältä vahingossa. Onneksi löysin, oli herkullista!
Maaliskuu
Dip da chicken, pitkäaikainen suosikkini ja niin helppoa sekä hyvää!
Kalapuikko, itsetehdyt kalapuikot veivät kielen mennessään ja vannoin, että en enää koskaan osta niitä pakasteversioita kun kotona saa tehtyä niin herkullisia itse. Päätös on pitänyt :)
Huhtikuu
Tonnikalapullat, loistava ja nopsa arkiherkku jotka syötiin meillä vuonna 2012 aika usein. Tonnikalaa on nimittäin aina purkillinen kaapissa pahan päivän varalle.
Ankkaa punaviinikastikkeessa, tein ja tarjoilin ensimmäisen kerran elämässäni ankkaa 4 tähden illallisillamme huhtikuussa. Ps. Illallisten season 2 on jo käynnissä!
Kokonaiset helmikanat uunissa, minulla oli Heinon tukkukortti käytössä keväällä ja sillä hankin mm. kokonaisia helmikanoja pakastettuna. Tämä nousi yhdeksi suosikkiruoistani viime vuonna.
Toukokuu
Vuohenjuustoiset kanafileet, hetken mielijohteesta syntynyt ruoka. Vuohenjuusto on niin ihanaa, että kaikki ruoat joissa sitä on ovat suosikkejani ;)
Grillatut tomaatit, harjoittelin tomaattien syömistä grillatussa muodossa ja onnistuin pääsemään pahimmasta kammosta kun pyöräytin tomaatit pekoniin. Hih.
Punaravunpyrstö-parsarisotto, äidille tarjoiltiin äitienpäivänä tätä ihanaa risottoa. Vain parasta äidille :)
Uunifeta, koko kesän ehkä suosituin herkku. Juusto grillissä, uunissa.. nam!
Kesäkuu
Coleslaw, tämä kaaliherkku vei kieleni mennessään kesäkuussa kun kokkasin sitä ystävälleni hampurilaisten kaveriksi. Nam. En enää pysy edes laskuissa mukana kuinka usein tätä viime vuonna tein, meillä on nimittäin aina ainekset coleslaw’n kaapissa.
Sämpylät, vuosien epäonnistumisien jälkeen onnistuin tekemään maailman parhaita sämpylöitä kesäkuussa.
Heinäkuu
Heinäkuussa matkailtiin Italiassa. Kaikki mitä matkalla kokkailtiin, löytyy tunnisteen Italia alta :)
Omaa suosikkia tuolta ajalta on todella vaikea valita, mutta tässä pari todella hyvää ehdokasta:
Elokuu
Elokuussa nautiskeltiin keveällä tomaattikeittolla ja yllätysjälkiruoalla.
Kesäkurpitsa-halloumipihvit ovat jääneet vahvasti mieleen, näitä pitää tehdä taas pian!
Syyskuu
Mustaherkukka-brita pääsi nauttimaan suurta suosiota 2012. Tein sitä ainakin viisi kertaa erilaisiin juhliin tai illallisille.
Palasin wok-pannun äärelle kun kävin shoppailemassa Chez Mariuksessa syyskuussa.
Västerbottenost-oliivileipä oli varmaankin onnistunein leipäkokeilu koko vuonna.
Lokakuu
Söin ensimmäistä kertaa 20 vuoteen vispipuuroa lokakuussa. Tuli lapsuus mieleen :)
Parmesan-tryffeliranskalaiset olivat ehdottomasti yksi suosikeistani!
Vuohenjuusto-timjamiraviolit ahkeroin lokakuussa omin käsin uudella raviolimuotilla. Siinä olivat käsivoimat kovilla kun kaulin taikinaa käsin!
Marraskuu
Keittiössä savusi ja ruoanlaitto kesti hieman pidempään, mutta ihanat blinit korvasivat kaiken vaivannäön ja kirvelevät silmät.
Isänpäivän aterialle tehdyt porkkana-ricottacrostinit kelpasivat myös poikaystävälle joka ei normaalisti porkkanasta pidä ;)
Värikäs punajuurikeitto syntyi ystävän keittiössä, jossa kokkasin kun hän oli toipilaana.
Joulukuu
Joulukuussa odoteltiin innokkaasti Rooman matkaa ja katsottiin jännityksellä Top Chef-finaalia. Finaali-iltaan tein ensimmäistä kertaa vietnamilaisia rullia, nam.
Taivaalliset perunarieskat nähtiin myös aika usein aamiaispöydässä.
Ja nyt on alkanut uusi vuosi ja uudet kujeet!