Uunipossu
Arkenakin voi syödä pitkään uunissa viihtynyttä possuruokaa. Helpottaa kummasti kun voi vain työntää vuoan lihoineen uuniin ja touhuta muita juttuja pari tuntia, kunnes ruoka on valmis.
Yksinkertaista, nopeaa ja helppoa:
Osta pala porsasta, esim. ulkofilettä. Kaiva kaapista tomaattimurskaa tai paseerattuja tomaatteja. Etsi yksikyntiset valkosipulit ja ota kasvislootasta pari isoa sipulia. Tyhjennä (täysvehnä)spaghettipurkki.
Kuumenna paistinpannu ja laita uuni lämpenemään n. 150 asteeseen. Lisää pannulle oliiviöljyä tai voita. Paista filepala molemmilta puolilta hieman ruskeaksi. Lisää pannulle samalla paloitellut sipulit.
Kaada tomaattimurska/paseeratut tomaatit kulhoon ja mausta. Pippuria, sitruunapippuria, yrttisuolaa, kuivattuja yrttejä, sitruunamehua, valkopippuria, ripaus chilijauhetta.
Kun file on kauniin värinen, siirrä se uunivuokaan, kaada päälle sipulit ja lopuksi tomaattikastike.
Anna paistua uunissa n. 2 tuntia. Jos sinulla on kannellinen vuoka, laita kansi päälle. Muutoin peitä file foliolla jotta se ei käristy.
Tarjoile spaghetin kanssa.