Sähäkkä tomaatti-ricottakeitto

Pirtsakat pakkassäät ja kesäkaipuu aiheuttivat minussa akuuttia tomaattikeittohimoa. Muistelin lämmöllä elokuussa keittelemääni, maailman parasta, tomaattikeittoa ja päätin tehdä siitä talviversion. 

img_8862.jpg

Sähäkkä tomaatti-ricottakeitto

n. 1 kilo kotimaisia, tuoreita tomaatteja

1 iso sipuli

1 yksikyntinen valkosipuli

1 prk ricottaa

1/2 kasvisliemikuutio

n. 5 dl vettä

2 rkl chilikastiketta

kuivattua basilikaa, suolaa, mustapippuria, sitruunapippuria ja sitruunamehua.

2 rkl oliiviöljyä

Kuullota ensin kattilassa öljyssä pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon lohkotut tomaatit, pyöräytä pari kertaa ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio sekä vesi. Anna kiehua kannen alla kunnes tomaatit ovat kypsiä.

Kun tomaatit ovat kypsyneet, nosta kattila liedeltä ja surraa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi. Lisää joukkoon ricotta, mausteet ja chilikastike. 

Maista ja mausta lisää jos tarvitsee, kannattaa vähän varoa chilin kanssa ;) ainakin SpiceUp! tulinen chilikastike oli sen verran jykevää että vettä meni tällä aterialla enemmän kuin yleensä. Itse tykkäsin sähäkästä keitosta kovasti, lämmitti mukavasti näin pakkassäällä.

img_8860.jpg

Keiton lisukkeena  oli raastettua cheddarjuustoa sekä ruiskrutonkeja. 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.