Cognac and Mocca Brownies

Taas brownieseja. Olosuhteiden pakosta valitsin nämä syntymäpäiväkahvien kakun korvikkeeksi ja olenpa tyytyväinen että tein niin. Nämä browniet ovat ehdottomasti paras leipomus mitä olen tehnyt koko blogin historian aikana.

Leivoin siis apukokin syntymäpäiväkahveille brownieita ja koska en osaa olla muuttamatta reseptejä, muokkasin foodgawkerista nappaamaani brownie-reseptiä mm. konjakilla. Mmm..

img_9094.jpg

img_9100.jpg

Cognac and Mocca Brownies

100gr tummaa leivontasuklaata

50gr valkoista leivontasuklaata

0,6 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

0,6 dl kaakaojauhetta

250gr voita

1/2 tl leivinjauhetta

1 ptk mokkapapuja

1 dl Marianne crush-jauhetta

n. 1 dl kermaa

4 kananmunaa

5 rkl konjakkia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, voit myös päällystää vuoan voidellulla leivinpaperilla kuten minä tein. 

Sulata suklaa vesihauteessa. 

Sekoita kuivat aineet (jauhot, kaakojauhe, leivinjauhe)

Vatkaa (kiitos jälleen Kitchen Aid!) pehmeä voi ja sokeri tasaiseksi, vaaleaksi massaksi. Lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan ja aina munan jälkeen reilu ruokalusikallinen jauho-kaakaoseosta. 

Vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon maun mukaan konjakkia. 

Kaada seos vuokaan ja anna paistua n. 30 minuuttia. Itselläni oli niin syvä vuoka että browniet tarvitsivat lähes 50 minuuttia. 

Ota kypsät browniet uunista ja anna jäähtyä. 

Kiehauta kerma ja kaada sekaan mokkapavut. Sekoita kunnes seos on paksua ja tasaista. Levitä mokkaseosta brownieiden päälle ruokalusikalla ja koristele browniet lopuksi Marianne crushilla. Anna jäähtyä vielä hetki ennen tarjoilua.

Nauti… 

img_9097.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.