Ranskalainen lihapata
VIIKKO 1
Aikani kuluksi surffasin tänään internetissä etsimässä sitä oikeaa ranskalaista lihapatareseptiä. Löysin monta, joista muokaten tein oman patani.
Vuoden ensimmäisen viikon reseptikokeilu:
Helppoa ja hyvää!
Hae kaupasta nämä ja lämmittele tällä herkullisella padalla kylmänä ja tuulisena talvi-iltana:
n. 500 g naudan lihaa / muuta lihaa
itse käytin naudan sisäfilettä ja hirveä
2 lusikallista vehnäjauhoja
loraus voita (paistamiseen)
isoja sipuleita
1 kokonainen valkosipuli tai useita pienempiä kynsiä
kirsikkatomaatteja
tuoreita herkkusieniä
ainakin 1 dl hillosipuleita
1 prk (400 g) luomutomaattimurskaa
mukillinen punaviiniä
mukillinen vettä
1 lihaliemikuutio
sopivasti suolaa
sopivasti rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia maun mukaan
Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Ruskista sipulilohkot, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja hillosipulit sekä hienonnettu valkosipulikynsi.
Sekoita ne lihapalojen joukkoon.
Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.
Tarjoile oman maun mukaan joko perunoiden, riisin tai salaatin kanssa. Itse käytin Risellan riisi&kaura-sekoitusta.
Lämmintä ja maistuvaa torstai-iltaa!