Ranskalainen lihapata

VIIKKO 1

Aikani kuluksi surffasin tänään internetissä etsimässä sitä oikeaa ranskalaista lihapatareseptiä. Löysin monta, joista muokaten tein oman patani.

Vuoden ensimmäisen viikon reseptikokeilu:

img_2536.jpg

Helppoa ja hyvää!

Hae kaupasta nämä ja lämmittele tällä herkullisella padalla kylmänä ja tuulisena talvi-iltana:

img_2523.jpg

n. 500 g naudan lihaa / muuta lihaa

itse käytin naudan sisäfilettä ja hirveä

2 lusikallista vehnäjauhoja

loraus voita (paistamiseen)

isoja sipuleita

1 kokonainen valkosipuli tai useita pienempiä kynsiä

kirsikkatomaatteja

tuoreita herkkusieniä

ainakin 1 dl hillosipuleita

1 prk (400 g) luomutomaattimurskaa

mukillinen punaviiniä

mukillinen vettä

1 lihaliemikuutio

sopivasti suolaa

sopivasti rouhittua mustapippuria

tuoretta timjamia maun mukaan

 
img_2533.jpg

Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Ruskista sipulilohkot, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja hillosipulit sekä hienonnettu valkosipulikynsi.

Sekoita ne lihapalojen joukkoon. 

Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.

Tarjoile oman maun mukaan joko perunoiden, riisin tai salaatin kanssa. Itse käytin Risellan riisi&kaura-sekoitusta.

Lämmintä ja maistuvaa torstai-iltaa!

img_2541.jpg

Hyvinvointi Liikunta