Rapea sienirulla
Etsiskelin blogeista ja internetistä jokin aika sitten jonkin kivan, pienen, suolaisen reseptiä ja löysin oivan reseptin Marttojen keittokirjasta.
Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin filo-taikinaa.
Kuvat eivät ole parhaasta päästä, mutta tämä herkku on. Se sopii erinomaisesti illanistujaisiin, tupaantuliaisten buffettiin, naposteltavaksi illalla..
Kyllä, kokki innostui laittamaan ”hieman” liikaa täytettä rulliin 😉
Alkuperäisen reseptin voitte käydä kurkkaamassa ylhäältä, tässä oma versioni:
Filo-suolasienirullat
3–4 filolevyä
sulatettua voita
3─4 dl suolasieniä pieneksi silputtuna
1 punasipuli pieneksi silputtuna
200 g maustamatonta sulatejuustoa
1 dl ruohosipulisilppua
sitruunamehua
voiteluun: voisulaa
Sulata filolevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista täyte. Lisää suolasienien joukkoon sulatejuusto. Mausta seos vihreillä yrttisilpulla.
Levitä juuri sulaneet filolevyt yksitellen päällekkäin leivinpaperin päälle, voitele jokainen väli kevyesti voisulalla. Levitä päälle täyte, ripottele halutessasi vielä pinnalle ruohosipulisilppua ja kääri levy rullaksi. Voitele rulla voisulalla.. Paista 200 asteessa uunissa 15–20 minuuttia.