Pääruoka: Ankkaa punaviinikastikkeessa

Kun saimme kutsun osallistua 4 tähden illallisiin, tiesin heti että haluan tehdä ankkaa pääruoaksi omalla vuorollamme. Jännitin kaikki kolme illallista, viekö joku raaka-aineeni ja onnekseni ei vienyt!

ankka_ala_anne_1.jpg

Kuvat ovat hieman höyryisiä, kokilla JA kuvaajalla oli hieman kiire saada annokset pöytään 😉

Pääruokana oli siis ankanrintaa punaviinikastikkeessa, maalaisperunoita sekä uunikasviksia

Ankanrinta oli yllätyksekseni helppo tehdä (tein ankkaa ensimmäistä kertaa kotona viikkoa ennen illallista) ja paistomittarin kanssa ei tarvitse miettiä missä kypsyysasteessa mennään. Nämä rintapalat paistoin kypsäksi.

Punaviinikastike ankalle oli sama kuin täällä mainittu valeluliemi, jota paksunsin Maizenalla. Liemi oli taas niin hyvää, että olisin voinut sitä lusikalla syödä suoraan kattilasta!

Maalaisperunat ovat yksi suosikkiruoistani ja olen tehnyt niitä usein:

Rosamunda-perunoita

oliiviöljyä

kuivattua rosmariinia

sitruunamehua

suolaa

sitruunapippuria

Leikkaa perunat suuriksi lohkoiksi ja sekoita niihin öljy, sitruunamehua, kuivattua rosmariinia (reilusti) ja suolaa.

Marinoin perunoita n. 3 tuntia ennen paistamista.

Paista 200 asteessa n. tunti tai kunnes perunat ovat rapeita ja tummuneet hieman reunoista.

Uunikasviksina käytin paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Pilkoin kasvikset suurehkoiksi paloiksi ja marinoin ne seuraavalla yhdistelmällä:

oliiviöljyä

sitruunamehua

tuoretta timjamia

suolaa

pippuria

Uunikasvikset marinoituivat myös n. 3 tuntia ennen paistamista.

Paista kasviksia uunissa, 200 asteessa n. 40min, ne saavat jäädä rapeiksi.

ankka_ala_anne_2.jpg

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli