Pääruoka: Ankkaa punaviinikastikkeessa
Kun saimme kutsun osallistua 4 tähden illallisiin, tiesin heti että haluan tehdä ankkaa pääruoaksi omalla vuorollamme. Jännitin kaikki kolme illallista, viekö joku raaka-aineeni ja onnekseni ei vienyt!
Kuvat ovat hieman höyryisiä, kokilla JA kuvaajalla oli hieman kiire saada annokset pöytään 😉
Pääruokana oli siis ankanrintaa punaviinikastikkeessa, maalaisperunoita sekä uunikasviksia
Ankanrinta oli yllätyksekseni helppo tehdä (tein ankkaa ensimmäistä kertaa kotona viikkoa ennen illallista) ja paistomittarin kanssa ei tarvitse miettiä missä kypsyysasteessa mennään. Nämä rintapalat paistoin kypsäksi.
Punaviinikastike ankalle oli sama kuin täällä mainittu valeluliemi, jota paksunsin Maizenalla. Liemi oli taas niin hyvää, että olisin voinut sitä lusikalla syödä suoraan kattilasta!
Maalaisperunat ovat yksi suosikkiruoistani ja olen tehnyt niitä usein:
Rosamunda-perunoita
oliiviöljyä
kuivattua rosmariinia
sitruunamehua
suolaa
sitruunapippuria
Leikkaa perunat suuriksi lohkoiksi ja sekoita niihin öljy, sitruunamehua, kuivattua rosmariinia (reilusti) ja suolaa.
Marinoin perunoita n. 3 tuntia ennen paistamista.
Paista 200 asteessa n. tunti tai kunnes perunat ovat rapeita ja tummuneet hieman reunoista.
Uunikasviksina käytin paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Pilkoin kasvikset suurehkoiksi paloiksi ja marinoin ne seuraavalla yhdistelmällä:
oliiviöljyä
sitruunamehua
tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
Uunikasvikset marinoituivat myös n. 3 tuntia ennen paistamista.
Paista kasviksia uunissa, 200 asteessa n. 40min, ne saavat jäädä rapeiksi.