Sinisimpukkagratiini

Sinisimpukkahulluus jatkuu! löysin jokin aika sitten Janoinen Persilja-palstalta ihanan reseptin joka pääsi heti to cook-listalleni 🙂

img_4249.jpg

Sinisimpukkagratiini

  • 2 prk sinisimpukoita suolaliemessä
  • muutama desi kuivaa valkoviiniä
  • 1 sitruunan mehu
  • voita ja öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • persiljaa

Päälle:

  • 40 g voita
  • 40 g jauhoja
  • 3 dl maitoa

Lämmitä uuni 200-225 asteeseen.

Kuullota sipuleita voissa ja öljyssä. Lisää viini ja kiehauta. Lisää pannulle simpukat ja sitruunamehu. Pyörittele ja anna lämmitä hetki, jotta simpukat saavat makua. Mausta tarvittaessa suolalla.

Ota lämmöltä ja siirrä lihat 4 pienen tai 1 ison vuoan pohjalle.

Tee sitten béchamel-kastike päälle: sulata voi, sekoita siihen kattilassa jauho ja sitten maito. Sekoita huolellisesti muutama minuutti. Laimenna simpukoiden maustamisesta ylijääneellä liemellä.

Kaada kastiketta simpukoiden päälle ohut kerros ja ripottele päälle juustoa.

Paista uunissa kunnes pinta on kullanruskea.

Koristele persiljalla.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

img_4250.jpg

 

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.