Punaravunpyrstö-parsarisotto

Italialainen teema jatkui äitienpäivän lounaan pääruoassakin.

Olen nyt jotenkin aivan koukussa risottoon ja olin melko varma että risotosta tykkäisi myös ihana äitini.

Tällä kertaa risottoon tuli punaravun pyrstöjä sekä tuoretta tankoparsaa.

img_4311.jpg

Punaravunpyrstö-parsarisotto

350 g punaravun pyrstöjä

6 vihreää tankoparsaa

3 dl risottoriisiä

1 sipuli

1 valkosipuli

voita paistamiseen

luomukasvisliemikuutio

9dl vettä

parmesanjuustoa raastettuna

sitruunamehua

ripaus suolaa

img_4323.jpg

Keitin ensin 9dl vettä jonne laitoin kasvisliemikuution, sitten kuullotin voissa pilkotun sipulin ja valkosipulin kattilassa. Lisäsin kattilaan 3dl riisiä, jota kuullotin vielä hetken kunnes lisäsin kiehuvan kasvisliemen hitaasti riisin ja sipuleiden joukkoon.

Kun risotto pääsi kannen alle kiehumaan, ryhdyin paistamaan ravunpyrstöjä ja parsoja voissa pannulla. Pilkoin parsan neljään osaan ennen paistamista.

Annoin risoton kiehua miedolla lämmöllä n. 20 min, jonka jälkeen testasin koostumuksen ja lisäsin joukkoon ravut ja parsat.

Maustoin risoton vielä suolalla, raastetulla parmesanilla ja ripauksella sitruunamehua.

img_4324.jpg

Tarjoilin risoton uunissa paahdettujen kasviksten kanssa.

Paahdetut uunikasvikset

Pilko pieniksi paloiksi:

2 sipulia

1/2 kesäkurpitsaa

1 suippopaprika

4 palaa itketettyä munakoisoa

Kannattaa olla tarkkana että kasvikset on leikattu suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Jos uunivuoassa alkaa olla liikaa kasviksia, tee kaksi eri vuokaa jotta kasvikset paahtuvat eivätkä vain höyrysty.

Mausta kasvikset suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja kuivatulla rosmariinillä. Lorauta kasvisten päälle oliiviöljyä ja paahda uunissa 200C n. 20-25minuuttia. Muista sekoittaa kasviksia välillä.

img_4321.jpg

koti ruoka-ja-juoma