Konjakkinen sitruunakakku

Kuten varmaan olette huomanneet, olen todella rakastunut sitruunaan ja lorottelen sitä lähes jokaiseen ruokaan mitä teen.. no, siksipä tämän sitruunakakun ohje oli minulle aivan liian houkutteleva ja leipomiskammostani huolimatta kiepautin tällaisen aiemmin tällä viikolla keskiviikkoillan ja juuri alkaneen pitkän viikonlopun kunniaksi!

img_4345.jpg

Löysin tämän ihanan reseptin Campasimpukka-blogista.

Koska päätin tehdä kakun hyvinkin spontaanisti, ei kaikkea reseptissä mainittua löytynyt kaapista. Tässä siis muunnelmani:

    3,5 dl vehnäjauhoja

    2,5 tl leivinjauhetta

    1 tl suolaa

    170 suolatonta huoneenlämpöistä voita

    3,5 dl kreikkalaista jogurttia

    3 rkl ranskankermaa

    2 dl sokeria

    4 pientä, huoneenlämpöistä kananmunaa

    2-3tl vanilliinisokeria

    1 sitruunan kuori raastettuna ja sitruunan koko mehu

    2 rkl konjakkia

Koristeluun: tuoreita mustikoita sekä Floran vispikermaa

img_4347.jpg

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja jauhota (jos haluat, itse en jauhottanut vuokaa) se kevyesti vehnäjauholla.

Mittaa vehnäjauho, sokeri, suola ja leivinjauhe yhteen kulhooon.

Ota toinen kulho ja laita sinne jogurtti, ranskankerma, huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa aineksia kunnes ne ovat ilmavia. Lisää seokseen yksi kananmuna kerrallaan, koko ajan sekoittaen.

Lopuksi lisää vanilliinisokeri, sitruunankuori, sitruunamehu sekä konjakki.

Kaada jauhoseos jogurttiseokseen sekoittaen kevyesti, kuitenkin niin että taikinasta tulee suhteellisen tasainen.

Kaada seos vuokaan ja paista uunissa n. 45min. Omassa superpikauunissani meni 35 minuuttia.

Anna jäähtyä ja tarjoile tuoreiden mustikoiden sekä vispatun vispikerman kanssa.

HERKULLISTA! konjakin maku tuli ihanasti hieman läpi kakusta, sitruuna toi raikkautta (ehkä voisi laittaa 1/2 sitruunan lisää ensi kerralla?) ja mustikat kermoineen kruunaavat kokonaisuuden.

img_4344.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.