Värikäs nuudelisalaatti

img_4556.jpg

Kuumana kesäiltana ei ollut muita vaihtoehtoja (tai mielitekoja) kuin grillata (taas) makkaraa.

Makkaralle kaipasin kaveria ja hetken jääkaappia tutkittuani totesin että saan raavittua kasaan salaatin. Mietin miten saisin salaatista ruokaisamman ja päätin laittaa siihen Chow Mein-nuudeleita jotka ostin jokin aika sitten, enkä ole keksinyt niille vielä käyttötarkoitusta.

img_4558.jpg

Salaattiin tarvitset:

Chow Mein-nuudeleita

punaista ja vihreää paprikaa

punasipuli

vihreää salaattia

maissia

porkkana

Ranskankermakastike

Kastikkeen pohja ja inspiraatio löytyi täältä.

1 rkl punaviinietikkaa

2 rkl ranskankermaa

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehu

1 rkl soijaa

suolaa, pippuria

tuoretta ruohosipulia

Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja anna jäähtyä kun pilkot kasvikset salaattiin.

Sekoita jäähtyneet nuudelit, kasvikset ja salaattikastike keskenään.

img_4562.jpg

Tykkäsin erityisen paljon ranskankermakastikkeesta, joka oli maultaan pehmeä ja raikas. Tätä reseptiä voisi käyttää muihinkin salaatteihin.

koti ruoka-ja-juoma