Mustikkajäätelö
Testasin jäätelön tekemistä kotioloissa maaliskuussa ja jäätelökone on ollutkin aika ahkerassa käytössä meidän keittiössämme.
Olemme tehneet turkinpippurijäätelöä, mansikkajäätelöä, perinteistä vaniljaa ja suklaata, lakua.. ja nyt oli vuorossa mustikkajäätelö.
Tällä kertaa tein jäätelön vähän näppituntumalla ja reseptistä tuli tällainen:
Mustikkajäätelö
1 prk Flora vispikermaa
2 pss sulatettuja pakastemustikoita (tuoreilla tulisi varmasti vielä herkullisempaa jäätelöä!)
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
Vispaa vispikerma ja vaniljakastike. Huomioi että vispikerma ei vispaannu yhtä kiinteäksi kuin kuohukerma, mutta se ei tässä reseptissä haittaa.
Sekoita sulatetut mustikat kermaseokseen.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita keltuais/sokeriseos kermaseokseen.
Kaada jäätelökoneeseen ja anna surista n. 10-15min. Uskoisin että ilman jäätelökonettä, seoksen kunnolla sekoittamalla saa aivan yhtä hyvää jäätelöä.
Anna jäätelön levätä pakastimessa muutama tunti jotta koostumus on kiinteämpi.
Tarjoile tuoreiden mansikoiden kanssa.
Vaniljakastike toi kivan lisän jäätelöön ja lopputulos oli hauska yhdistelmä vaniljaa ja mustikkaa.