Maa-artisokkakeitto
Ihana maa-artisokka! olen suuri artisokkafani ja pääsin vihdoin tekemään kylmän kesäkuisen illan iloksi maa-artisokkakeittoa.
En raaskinut vielä kaivaa omia artisokkia takapihalta, joten ostin pussillisen kaupasta vielä tällä kertaa. Ensi kerralla sitten omista mukuloista 🙂
Juu, pekonia päälle!
Löysin tämän iki-ihanan reseptin Kaikki äitini reseptit-blogista, kiitos inspiraatiosta.
Alkuperäinen resepti täällä.
Maa-artisokkakeitto
1 pss maa-artisokkaa
2 keskikokoinen peruna
3 pientä sipulia
2 rkl voita
1 luomukasvisliemikuutio
1l vettä
2 dl Flora- ruokakermaa
2 huoneenlämpöistä keltuaista
reilu ropsaus valkopippuria
Tarjoiluun: rapeaksi paistettuja pekonipaloja ja ruohosipulia (omalta takapihalta)
Kuori ja pilko maa-artisokat pieniksi paloiksi, laita artisokat veteen etteivät ne tummu kun kuorit ja pilkot perunat ja kuullotat silputun sipulin voissa pannulla. Ota keltuaiset pöydälle.
Lisää perunat, sipulit ja kasvisliemikuutio kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua miedolla lämmöllä kansi kiinni n. 20 min kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään.
Kun kasvikset ovat kypsiä, poista 0,5l keitinvedestä ja kaada kerma/keltuaissekoitus keittoon koko ajan sekoittaen. Lisää valkopippuria ja loraus, pari sitruunamehua (hih). Minun ei enää tarvinnut lisätä keitinvettä keittoon kerman jälkeen (kts. alkup. resepti).
Lämmitä keitto, mutta älä enää kiehauta.
Koristele rapeilla pekonipaloilla ja ruohosipulisilpulla.
Nautiskele pitkään ja hartaasti.