Alkukesän perunasalaatti & yrttiöljy
Kun näin alkukesän perunasalaattiohjeen suolaa ja hunajaa-blogissa, tiesin että se päätyy heti to cook-listalle ja aika nopeasti myös kokeiluun.
Olen suuri perunasalaatin ystävä, tein aiemmin keväällä Hella ja Houkutus-blogin reseptillä kahden juuston perunasalaattia ja lämmintä perunasalaattia Jokihaka kokkaa-blogin reseptillä.
Aivan ihana salaatti, uudet perunat toivat ihan uusia makuja tähän salaattiin.
Jouduin muokkaamaan alkuperäistä reseptiä aineksien puutteessa hieman, tässä oma versioni:
Alkukesän perunasalaatti
7 keskikokoista uutta perunaa
1/2 pkt papuja
1/2 sipuli
1/2 pkt halloumi-juustoa
1/2 vihreä paprika
Yrttiöljy
sopivasti ruohosipulia
sopivasti persiljaa
1 valkosipulin kynsi pieneksi silputtuna
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sitruunamehua
Tee ensin yrttiöljy:
silppua yrtit ja valkosipulinkynsi pieneksi silpuksi kulhoon. Kaada ohuena nauhana sekaan oliiviöljyä kunnes koostumus on sopiva. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Anna maustua jääkaapissa kun teet perunasalaatin. Itse laitoin vähän lisää öljyä kun kastike oli maustunut.
Keitä perunat kattilassa, kun ne alkavat olla kypsiä (älä keitä liian kypsiksi jotta niitä on helppo käsitellä eivätkä ne murene salaattiin) lisää kattilaan pavut. Keitä 2-4 minuuttia.
Lämmitä paistinpannu ja paista siinä halloumit. Kun perunat ja pavut ovat kypsiä, pilko perunat ja käytä molemmat pannulla juuston kanssa saamassa väriä pintaan.
Pilko sipuli ja paprika salaattiin.
Sekoita maustunut yrttiöljy perunoiden ja papujen päälle, lisää paprika ja sipuli sekä juusto. Sekoita hyvin ja nautiskele.