Alkupala: täytetyt sienet salaattipedillä
Tämä resepti on tarjoiltu ystäväporukan 4 tähden illallisilla 21.4.2012, lue lisää illallisista täältä. Jos ihmettelette hassua julkaisujärjestystä, niin keittiömestarin tervehdyksestä etsin vielä kuvaa ja kasviskeitto on esitelty täällä.
Tästä ruoasta on kaksi eri kuvaa, koska alkuperäinen suunnitelma oli tehdä täytettyjä portobellosieniä illalliselle. Testiateriaan niitä vielä löytyi, mutta varsinaiselle illalliselle enää ei. Todella harmillista!
Yllä ensimmäinen versio alkuapalasta portobellosienellä.
Täytetyt sienet
Portobello/suuria siitakesieniä
jos käytät portobellosieniä riittää 1kpl/syöjä, siitakesieniä saa olla 2kpl/syöjä
1-2 sipulia
1/2 kokonainen valkosipuli
1 prk pehmeää vuohenjuustoa
1 tlk ranskankermaa
tuoretta korianteria
sitruunamehua
ripaus tabascoa
pekonia, rapeaksi paistettuna
Tee sienien täyte vähintään pari tuntia ennen tarjoilua valmiiksi.
Sekoita vuohenjuusto, ranskankerma, pieneksi pilkottu sipuli, raastettu valkosipuli, tuore korianteri, sitruunamehu ja ripaus tabascoa.
Kun tahna on saanut maustua muutaman tunnin jääkaapissa, täytä sienet tahnalla ja laita uuniin 10-15minuutiksi, 200 asteeseen.
Sillä aikaa kun sienet paistuvat uunissa, paista pieniksi paloiksi leikattu pekoni rapeaksi pannulla.
Kun sienet ovat valmiita, ripottele päälle pekonia ja tuoretta korianteria. Tarjoa salaattipedillä.
Omaan salaattiini tuli lollo rossoa, pinaattia, oliiviöljyä sekä sitruunamehua.