Ässiä ja krokotiileja – eläimellistä menoa keittiössä
Ostin pari viikkoa sitten keittiöni ensimmäisen tyllan. Pääsin testaamaan sitä viime viikonloppuna kun löysin Maku-lehdestä kivan keksireseptin, jota kokeilin äidin vierailun kunniaksi.
Tyllani hieman iso, joten kekseistä tuli jättiläiskeksejä. Kukaan ei kyllä asiasta valittanut 😉
Kaneliässät ja luumusydämet
Pursotettava murotaikina
(n. 25 ässää ja 25 sydäntä jos sinulla on pieni, 6 mm tylla. Aika paljon vähemmän, jos käytät jättiläistyllaa kuten minä)
200g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Ässiin
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
Itse laitoin kanelia ja inkivääriä hieman enemmän kuin reseptissä. Inkivääriä olisi saanut olla vieläkin enemmän.
Luumusydämiin
1/2 dl paistonkestävää luumumarmeladia
1-2 rkl mantelirouhetta
Käytin samaa luumuhilloa kuin joulutorttuihin ja jätin mantelirouheen pois.
Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Vaahdota. Lisää kananmuna edelleen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
Pursota taikinasta tähtityllalla ässiä ja tiiviitä sydämiä leivinpaperille.
Sekoita ässien mausteet keskenään ja ripottele ässien päälle. Täytä sydämet luumuhillolla.
Paista keksejä 200 asteessa n. 7-8 minuuttia.
Anna jäähtyä tasaisella alustalla.
Nämä keksit sopivat hyvin joulutuliaisiksi, pikkujouluihin, lahjaksi.. tai muuten vaan herkutteluun.
Edellisistä kekseistä innostuneena pyöräytin pari päivää myöhemmin uuden murotaikinan ja meno yltyi lähes eläimelliseksi keittiössämme!
Seuraavaksi tulee sekalaisia kuvia leipomuksista:
En muista mistä ja koska olen nuo eläinmuotit ostanut, mutta olin tänään tyytyväinen että ne laatikosta löytyivät. Mainioita kuvioita!
Kivaa vaihtelua perinteisiin kekseihin, näillä muoteilla teen tämän vuoden piparitkin!
Mikä oli sinun lempikeksimallisi? :)
Pssst! olethan jo osallistunut arvontaan?