Banaanikakku
Juhlaillan kunniaksi leivoin elämäni ensimmäisen banaanikakun (ja paljon muuta, niistä lisää myöhemmin!).
Resepti on 10 hengelle.
4 keskikokoista banaania
2 dl sokeria
100 g voita
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl maitoa
vuoka, halkaisijaltaan 23 cm
voita vuoan voiteluun
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri ilmavaksi kulhossa. Lisää munat ja sekoita. Muussaa banaanit ja lisää taikinaan.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.
Voitele vuoka. Kaada vuokaan hieman jauhoja ja kääntele niin että jauhot tarttuvat myös reunoille. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunissa 40-45 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.