Bataattiveneet
Tällä viikolla on ollut vino pino onnistumisia keittiössä ja nyt on vasta torstai! ilokseni olen saanut loihdittua hektisen arjen vastapainoksi onnellisia hetkiä keittiössä ja vielä onnellisempia hetkiä ruokapöydässä.
Hyvä ruoka, paras mieli.
On myös ihanaa ilahduttaa läheistä hyvällä ruoalla, itseäkin alkaa hymyilyttämään kun vastapäätä syödään minun tekemiäni ruokia tyytyväisenä.
Kävin viikonloppuna haaveksimassa foodgawkerin sivuilla ja löysin bataattiveneiden reseptin. Toteutin reseptin vähän sinne päin.
Bataattiveneet ja rapeat kyljykset
2 isoa bataattia
2 pientä rosamunda-perunaa
1 vihreä parsakaali
1 sipuli
1 yksinkyntinen valkosipuli
hieman raastettua parmesan-juustoa
suolaa, pippuria, voita, kuivattuja yrttejä maun mukaan
2 kyljystä
1 kananmuna
pari desiä maitoa
korppujauhoja
suolaa
sitruunapippuria
Kääri bataatit ja perunat folioon ja paista niitä 250 asteisessa uunissa kunnes ne tuntuvat tarpeeksi pehmeiltä kädessä. Meidän uunissa meni n. 40 minuuttia.
Bataattien ollessa uunissa, silppua ja kuullota sipulit sekä keitä parsakaali kypsäksi.
Ryhdy valmistelemaan kyljyksiä paistamista varten. Mausta maustamattomat kyljykset suolalla, dippaa ne maito/kananmunasekoitukseen, kierittele sitruunapippurilla maustetuissa korppujauhoissa ja paista keskilämmöllä runsaassa voissa.
Leikkaa bataatit pituussuunnassa halki ja koverra sisus kulhoon. Lisää kulhoon kypsä parsakaali ja sipulit. Koverra myös perunoiden sisukset kulhoon. Muussaa haarukalla ja mausta suolalla, pippurilla, kuivatuilla yrteillä sekä jättinokareella voita. Peitä kulho lautasella, jotta kasvistäyte ei jäähdy.
Ota esiin uunipelti, lorauta siihen sopivasti oliiviöljyä ja siirrä koverretut bataatinkuoret pellille. Paista uunissa kunnes kuoret näyttävät rapeilta.
Täytä kuoret kasvistäytteellä, raasta päälle juustoa ja laita ne uuniin kunnes juusto on sulanut.
Nauti.
Tämä ei varsinaisesti ole pikaruokaa, mutta valmistuu suurimmaksi osaksi lähes itsekseen. Itse ehdin lukea kirjaa, laittaa pyykkikoneen pyörimään ja kattaa pöydän kun bataatit kypsyivät uunissa.
Itse säikähdin ensin vähän koko prosessia, se kuulosti kovin mutkikkaalta ja työläältä ja reseptissä ilmoitettu 2 tunnin valmistusaika uuvutti jo valmiiksi. Päätin silti ryhtyä tuumasta toimeen ja koko ruoan valmistus alusta loppuun tapahtui kuin itsestään. Itse rentoudun parhaiten keittiössä :)