Blinit
Omassa keittiössä oli suurta juhlan tuntua kun onnistuin tekemään elämäni ensimmäiset blinit! oli myös ystävän syntymäpäivä ja Top Chef-ilta, joten aihetta juhlaan oli moninkertaisesti.
Minulla on Chez Mariuksesta ostetut blinipannut, mutta onnistuin tekemään tavallisellakin paistinpannulla niitä, oli hieman kiire kun kello lähestyi yhdeksää.
Blinini eivät kauneuskilpailuita voittaisi, eivät olleet kaikki saman kokoisia ja muotoisia, mutta maistuivat ihanalle. Sehän on tärkeintä? 😉
Ja asunnossa leijaili savuverho paiston aikana, alkuun oli hieman haasteita löytää sopiva paistolämpötila… hups!
Resepti blineihin napattu HS:n sivuilta.
Nopeat blinit
3 dl maitoa
10 g hiivaa (1/4 pala)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl kermaviiliä tai jogurttia
1 dl vehnäjauhoja
2, 5 dl tattarijauhoja
2 keltuaista
2 valkuaista
voita paistamiseen
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen kermaviili sekä jauhot.
Valuta kuumaa vettä lavuaariin ja anna kohota 1-2 tuntia.
Kun juuri on noussut, sekoita siihen kovaksi keltuaiset ja vatkatut valkuaiset.
Paista runsaassa voissa.
Meillä oli lisukkeina kirjolohen mätiä, kylmä- ja lämminsavulohta, punasipulia, kylmäsavuporosoossia, maustekurkkuja, tilliä, smetanaa..
Aivan mahtavaa, kyllä ne lisukkeet ovat se blinien juttu!
Kylmäsavuporosoossi
2 ptk kylmäsavuporoa
n. 5 dl turkkilaista jogurttia
1 pkt smetanaa
tuoretta ruohosipulisilppua
sitruunaa
sitrunaapippuria, suolaa
Paloittele kylmäsavuporo pieneksi ja sekoita jogurtti/smetanasekoitukseen. Lisää ruohosipulia reilusti ja mausta sitruunalla, sitruunapippurilla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti.
Tämä herkku sopisi myös esim. saaristolaisleivän päälle. Taidanpa kokeilla sitä seuraavan kerran
Pssst! 52 Weeks of Deliciousness on myös Facebookissa, käy kurkkaamassa tästä.