Boulevard Social & Tzatziki Cocktail
Jatkan tällä mässäilylinjalla… on hyvä vähän paukutella vatsalaukkua ennen juhannuksen herkutteluita.
Kävin tällä kertaa kurkkaamassa maailmaa oman kotikeittiön ulkopuolelle ja päädyin n. kuukausi sitten avattuun Boulevard Social-ravintolaan.
Ote ravintolan internet-sivuilta:
”Boulevard Social on Helsingin ensimmäinen Välimeren ympäristön makuihin keskittynyt ravintola. Ajattele raikkaita yrttejä ja sitrushedelmiä, rouhittuja pähkinöitä, paahdettuja mausteita, maailman parhaita oliiviöljyjä, mehukasta lihaa ja marokkolaisen torin väriloistoa, niin pääset lähelle Boulevard Socialin makupalettia.
Illallismenumme on tarjolla sekä seitsemän että kahdeksan ruokalajin versioissa. Kahdeksan ruokalajin menuun kuuluu muun muassa talon ikioma sunday-pehmojäätelö.
Täydelliset, käsityönä valmistetut annoksemme kutsuvat luokseen jakamaan muistettavia hetkiä ystävien, kollegoiden ja rakkaiden kanssa. Voit tehdä varauksen tai poiketa sisään.”
Ravintola ja ruoka porhalsivat omalla listallani Gaijinin ja Farangin ohi. Mikä elämys!
Ikävä kyllä, oikea kamera jäi (taas) kotiin, joten joudutte tyytymään Instagram otoksiin. Ne eivät todellakaan tee oikeutta ruoalle, mutta ehkä näistäkin räpsyistä välittyy ruoka ja tunnelma.
Alkudrinkki: Tzatziki Cocktail
TSATZIKI-STAN 10;-
jogurttia, kurkkua, sitruunaa, mustapippuria
Itseäni hieman jännitti tämän tilaaminen mutta juoma oli niin raikas ja maukas. Ehdottomasti TOP 3-listalla jos mietin parhaita juomiani drinkkejä.
En pidä anjoviksesta, mutta halusin kokeilla uutta, joten tilasin:
PISTACHIO CRUMBED ANCHOVIES 2;-
pistaasipähkinällä maustettua anjovista, vihreää oliivia
Kannatti kokeilla, näitä söisi enemmänkin!
Nämä houkuttelivat meitä kaikkia, joten tilasimme kaikki annoksen
MEATBALL SERVED `TAGINE STYLE´ 2;- / kpl
lihapulla ‘tagine’, kanelia, rosmariinia,
tomaattikastiketta
Herkullinen, juustoinen kastike joka suli suuhun. Lihapullat olivat kiinteitä, suuria ja todella herkullisia.
Pidän todella paljon pitaleivistä ja tzatzikista, joten tämän annoksen tilaaminen oli itsestäänselvyys ;)
MINI PITA KEBAB 4;-
mini lammas-pita kebab, tsatzikia, chiliä
Lammas oli maustettu todella tulisesti, mutta raikas tzatziki tasapainotti poltetta suussa ja annos oli juuri sopiva suupala.
Koska ruoka Social Boulevardissa on jaettavaa, tilasimme kolme erilaista pääruokaa jaettavaksi.
Yllä:
LEBANESE TAR-TAR 22;-
marmorihärkä tartar, `harissa remoulade´,
kaprista, rapeaa leipää
Todella maukas annos. En ole tartarin ylin ystävä, mutta tämä maistui. Tartarin kanssa tarjoiltu focaccia vei kielen mennessään.
Kokoelma tahnoja, pitaleipää ja pääruokana:
MOROCCAN POPCORN CHICKEN 24;-
maissilla kuorrutettua kanaa, vaahterasiirappia,
pekaanipähkinää
Kana suorastaan suli suuhun ja pisteenä ii:n päällä olivat karpalot joita oli makean kanankoiven päällä.
Kolmas pääruoka oli:
WATERMELON 18;-
vesimelonia, fetajuustoa, tuoretta tomaattia,
basilikaa, vuosikerta etikkaa
Kiva, raikas pääruoka tuhdimpien joukossa. Perinteiset ranskalaiset olivat hauskaa naposteltavaa.
Tilasimme pääruokien kanssa pitaleipiä ja kahta eri tahnaa:
BABAGANOUSH 6;-
JOGURTTI TAHINI 6;-
En meinannut saada tahnoista ja pitaleivästä kyllikseni lainkaan!
Ravintola oli todella kivasti ja tyylikkäästi sisustettu, palvelu pelasi kuin unelma ja oli kiva jakaa ruokaa pöytäseurueen kesken. Iso plussa eriparisista ja todella kauniista astioista joista ruoka tarjoiltiin.
Olen todella tyytyväinen kokemukseen ja aion palata Social Boulevardiin syömään maistelumenun alusta loppuun, viinien kera.. odotan jo innolla uutta käyntiä!
Suosittelen.