Chicken Burger
Viime viikolla tämä kanahampurilainen pelasti erään arki-illan. Pitkä päivä takana, Top Chef-ilta edessä ja jotain hyvää mutta helppoa piti saada. Kanaburgerit pulpahtivat kesken päivän mieleen ja niitä siis tehtiin. Herkullista.
Ensin piti tehdä hampurilaiskastike valmiiksi, jotta se ehtisi maustua tarpeeksi.
Ruohosipulisoossi
Pari desiä turkkilaista jogurttia
kourallinen ruohosipulia
puolikas yksikyntinen valkosipuli
sitruunapippuria ja suolaa
pieni loraus sitruunamehua
Ainekset sekaisin ja jääkaappiin maustumaan.
Kanaburgeri
maustamattomia kananrintafileitä
korppujauhoja
kananmuna
suolaa, sitruunapippuria, timjamia
suolaa rintafile, dippaa se kananmunaan ja kierittele korppujauho-timjamiseoksessa.
Paista voissa pannulla kypsäksi.
Kasaa burgeri ruisleivän päälle: paprikaa, salaattia, rapeaksi paistettua halloumia, punakaalia, sipulia, kanapihvi ja ruohosipulikastike.
Tarjoile juuressipsien ja ruohosipulisoossin kanssa.
Meillä oli lanttua, bataattia, perunaa ja porkkanaa. Ripottin suikaloitujen kasvisten päälle oliiviöljyä ja valkosipulista perunamaustetta. Paistoin suikaleita n. 30 min 200 asteessa.
Mmmm!