Chiliä ja limeä: Patrona
Olin varannut pöydän jo yli 2kk sitten Patronaan kaikista blogikirjoituksista ja ystävien hehkutuksista innostuneena. Vihdoin, lauantaina 3.11., koitti päivä jolloin pääsin testaamaan tämän paljon puhutun ja kirjoitetun ravintolan.
Odotukset olivat korkealla. Löysimme lauantai-iltana tiemme Annankatu 20:seen, jossa meitä vastassa oli pieni, täysinäinen ravintola joka oli sisustettu iloisin värein.
Olimme hieman etuajassa, mutta saimme pöytämme heti. Alkuun puheensorina tuntui ravintolassa korviahuumaavalta, mutta se johtui lähinnä n. 10 hengen miesryhmästä joka piti aikamoista meteliä läheisessä pöydässä. Kun he poistuivat, kuuli taas mitä apukokki pöytämme toisella puolella sanoi 😀
Hups, kukas se siinä? no, nainen blogin takaa ;) Patrona-cocktail maistui kirpeälle, suolaiselle ja chilille. Tykkäsin. Hintaa lasillisella oli 9,50€.
Seuralainen tilasi alkuun aivan mielettömän herkullisen cevichen. Upeita makuja. Koska en ole löytänyt menua netistä, joudun kirjoittamaan muistin varassa mitä kaikkea lasissa oli.. ainakin vaaleaa kalaa, avokadoa, sipulia, limeä. Vieressä habanero-kastiketta ja nachoja dippailuun.
Itselleni tilasin alkuun kipakan ja raikkaan katkarapucocktailin. Kiva makuelämys, mutta ei voittanut cevicheä. Sai myös nenän vuotamaan ja veren kiertämään. Iso alkupalaksi, mutta onneksi oli nälkä! Mukana tuli nachoja ja suolakeksejä.
Kurkkua olisi voinut olla enemmänkin tasapainottamassa kipakoita tuntemuksia. Suosittelen silti kokeilemaan tätä alkupalaa.
Taistelin pitkään itseni kanssa otanko paljon hehkutettua guacamolea vai jotain muuta. Koska seuralainen ei guacamolesta välitä (!) niin päädyin ottamaan katkarapucocktailin.. luulen, että joudun palaamaan Patronaan guacamolen perässä.
Pääruoan lisukkeeksi sain todella herkullista ananassalsaa. Olenkohan maininnut, että rakastan kirpeitä makuja ruoassa? tämä sopi siis minun suuhuni todella hyvin.
Yhteiset kastikkeet pääruoille. Vasemmalta oikealle: avokado, habanero, chipotle.
Oma suosikkini oli avokado, tykästyin myös tapojeni vastaisesti chipotlen savuiseen makuun.
Seuralaisen tomaattisalsalisuke pääruoalle.
Valitsin pääruoaksi tacot possulla. Lisäksi kuorissa oli korianteria, sipulia, retiisiä. Päälle puristin limeä ja lisäsin kastikkeita sekä ananassalsaa. Possu ja ananassalsa ovat todella kiva yhdistelmä, tätä täytyy testata kotonakin.
Seuralaisen lammastacot. Hyviä olivat myös, lampaan maku oli aika vahva mutta tomaattisalsan ja kastikkeen kanssa kiva yhdistelmä.
Kun ruoan jälkeen olimme aivan ähkyssä, tuli tarjoilija suosittelemaan meille erilaisia tequiloita. En ole suuri tequilan ystävä, mutta hänen suosituksestaan otimme ruoan sulatteluun lasilliset kumpikin. Maut olivat uusia ja pakko sanoa, että ensimmäistä kertaa elämässäni tequila maistui aika hyvälle. Näitä ei siis juotu shotteina vaan maisteltiin hitaasti.
Koska olen todella huono juomaan kaikenlaisia väkeviä viinoja raakana, en saanut paljoakaan omasta lasista tuhottua mutta kiva kokeilu silti.
Vaikka olin aivan ähkyssä ruoan jälkeen, oli pakko saada jälkiruokaa. Ymmärrätte varmaan?
Tuumasin ja tuumasin, kunnes päädyin alkuperäisen suunnitelman vastaisesti (suklaafondant chilillä) ice lollipopseihin, eli pieniin karamelli-sitruunajäätelöihin. Erinomainen valinta!
Sopivan kokoinen eikä liian makea jälkiruoka. Nämä katosivat kitusiin aika nopealla tahdilla.
Lopuksi vielä cappucino. En melkein raaskinut rikkoa tätä taideteosta lusikalla. Kahvi oli tuhtia ja vahvaa.
Aluksi en ollut vakuuttunut ravintolasta lainkaan, ruoka tuli hurjan kovalla tahdilla pöytään. Maut olivat kyllä aivan ihania jokaisessa ruoassa, mutta tykkään pitää pienen hengähdystauon ruokalajien välissä.
Kun pääruokalautaset oli viety pois ja ennen kuin pääsimme päättämään jälkiruokaa tarjoilija tuli luoksemme ja ryhtyi kertomaan erilaisista tequloista, saimme haistella niitä ja hän kertoi missä ne on tehty ja muuta mielenkiintoista tietoa tequilasta. Lisäksi, hän kehotti meitä nautiskelemaan juomat rauhassa ennen päätöstä jälkiruoasta. Tässä kohtaa aloin todella tuntea oloni mukavaksi ja otin lokoisamman asennon tuolissa, ei ollutkaan kiire pois.
Valitsimme jälkiruoan, tilasimme kahvit ja saimme istuskella rauhassa pöydässämme.
Kaikenkaikkiaan todella kiva ilta, ruoka oli hyvää ja tykästyin kovasti Patronan makuihin. Raikasta, kirpeää, tulista. Palvelu pelasi aterian loppupuolella hyvin ja laskun loppusumma kahdelta oli 110€, joten kohtuuhintainen ravintola.
Patronassa on väriä, tunnelmaa ja ääntä. Lisää tällaisia ravintoloita Helsinkiin, kiitos!