Croissantit
Halusin hemmotella viikonloppuna yökylässä ollutta ystävää ja sain idean tehdä itse tehtyjä ja täytettyjä croissantteja.
No, täytettyjä niistä ei tullut koska niistä tuli minicroissantteja. Ensi kerralla taidan laittaa suoraan croissantin sisään jonkun ihanan tahnan (kylmäsavuporo maistuisi nyt!) niin ei haittaa vaikka olisivatkin vähän pienempiä.
Croissantit
250 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoa
n. 1,5 dl vettä
1 kananmuna voiteluun
Ota margariini pehmenevään vähäksi aikaa ennen leivontaa. Kaada jauhot pöydälle ja hakkaa puolet margariinista silpuksi veitsellä jauhon joukkoon murumaiseksi.
Lisää kylmää vettä ja nopeasti sekoita taikinaksi. Älä vaivaa ettei taikinasta tule tahmeaa. Nosta jääkaapiin jähmettymään.
Kauli taikina levyksi ja levitä margariini levyinä taikina levyn päälle. Käännä reunat margariinin päälle ja kauli takaiseksi.
Taittele levy taas kolmeen osaan ja kauli. Toista muutamia kertoja.
Nosta taikina jääkaappiin. Kun se on vähän jähmettynyt, kauli ja taittele muutamaan kertaan.
Kauli ohueksi. Leikkaa kolmioita ohuesta levystä ja rullaa croissantin muotoon. Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min.
Itse tein taikinan jo torstaina viikonloppua varten odottamaan. Lauantaiaamuna oli helppo nostaa taikina jääkaapista ja ryhtyä leipomaan.
Alkuperäinen resepti täältä.