Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike
Tämä annos syntyi vahingossa. Olin suunnitellut tekeväni mausteisia lihapullia ja olin jo löytänyt resepti-inspiraationkin, mutta kun ryhdyin tekemään lihapullia, oli lopputulos aivan eri.
Tässä esittelen siis kokillekin yllätyksenä tulleet, koemaistajan suosikkipullat.
Currylihapullat ja minttu-jogurttikastike
400 g jauhelihaa
1 puska tuoretta korianteria
4 rkl currytahnaa
suolaa, pippuria
loraus soijaa
loraus sitruunamehua
1 rkl kuivattua basilikaa
Sekoita ainekset hyvin keskenään, jotta mausteet sekoittuvat jauhelihaan tasaisesti. Paista uunissa 200C n. 10-15 minuuttia pullien koosta riippuen.
Minttu-jogurttikastike
3-4 dl turkkilaista jogurttia
1/2 puska tuoretta minttua silputtuna
1/2 tuore, punainen chili
ripaus suolaa ja pippuria
Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa n. 3o min ennen tarjoilua.
Tarjoile lihapullat ja kastike esim. jasmiiniriisin kanssa.
Apukokki ilmoitti, että nämä maut sopivat hänen suuhunsa erinomaisesti ja tätä söisi mielellään useamminkin. Tuli hyvä mieli kokille :)
En ollut myöskään syönyt aikoihin vaaleaa riisiä, se oli kivaa vaihtelua myös itselle.