DIY tortillat
Olisin halunnut tehdä näitä tortilloja jo viime viikolla, mutta en ehtinyt ryhtymään tuumasta toimeen. Niinpä suunnittelin ne meille perjantai-illan ateriaksi.
Minusta on kivaa huomata, miten paljon voi itseasiassa tehdä itse. Näiden tortillojen kohdalla yllätyin, kuinka helppoa itse tekeminen voi olla. Eipähän tarvitse enää ostaa tortillakuoria kaupasta.
Tämäkin ruoka valmistui pääosin hyvin pienellä vaivalla.
DIY tortillat
Täyte
n. 700g naudanlihaa
3-4 tuoretta chiliä
2 isoa sipulia
mausteita: mustapippuria, suolaa, chilijauhetta, paprikajauhetta, kuivattua basilikaa, sitruunamehua
Paista naudanlihaa hetki pannulla kunnes se on saanut kauniin, ruskean värin. Siirrä se kannelliseen uunivuokaan (tai peitä vuoka foliolla) ja lisää vuokaan vettä kunnes sitä on fileen puoliväliin saakka. Lisää joukkoon chili ja muut mausteet.
Paista filettä n. 2-3 tuntis 150 asteisessa uunissa. Lisää isohkoiksi paloiksi leikatut sipulit ja lisää ne vuokaan tuntia ennen kuin otat fileen pois uunista.
Kun file on valmis, leikkaa siitä palanen annokseen ja nyhdä sitä haarukalla kunnes saat ohuita ”haituvia”. Kun olet nyhtänyt lihapalan, kastele sitä valmistusliemellä (myös chilinpalat ja sipulit mukaan) parin ruokalusikallisen verran / annos.
Fileen ollessa uunissa voit valmistella tortillataikinan.
Taikina (resepti täältä)
2 desiä vehnäjauhoja (tai 1dl vehnäjauhoja ja 1dl täysvehnäjauhoja yms.)
1 tl suolaa
1,5 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
Sekoita jauhot ja suola. Lisää öljy ja vesi. Sekoita yleiskoneella tai käsin jauhotetulla pinnalla. Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee hyväntuntuinen taikina ja anna taikinan levätä n. 10 minuuttia. Itse annoin taikinan olla huoneenlämmössä n. 2 tuntia, lihaa odotellessa.
Jaa taikina 8 osaan ja kauli osista ohuita, pyöreitä lettuja. Paista keskilämmöllä paistinpannulla oliiviöljyssä n. minuutti kummaltakin puolelta.
Tortillojen täytteeksi tuli meillä valkosipulista tomaatti-keväsipulisalsaa, paprikaa, vihreää salaattia, chilistä naudanlihaa, ranskankermaa ja ripaus juustoraastetta.