Etikkaiset punasipulit
Löysin jokin aika sitten Kivistössä-blogista reseptin etikkaisiin punasipuleihin. Olen suuri sipulin ystävä ja se maistuu kaikissa muodoissa.
Ihastuin Kivistössä-blogin reseptiin!
n. 5 suurehkoa punasipulia
2,5 dl punaviinietikkaa
1-1,5 dl sokeria
Kokonaisia maustepippureita (itselläni ei ollut kokonaisia mustapippureita, joten käytin rouhittua mustapippuria)
Kuori punasipulit ja halkaise. Leikkaa suikaleiksi.
Mittaa etikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta kunnes sokeri on liuennut.
Lisää sipulit ja maustepippurit.
Anna kiehahtaa ja purkita pestyihin lasipurkkeihin (lisää etikkalientä niin, että sipulit peittyvät).
Sipulit ovat valmiita n. vuorokauden kuluttua ja säilyvät jääkaapissa kuukausia.
Täältä löydät oman reseptini marinoituihin punasipulehin.