Focaccia
Suolaa ja hunajaa-blogissa oli viime viikolla niin herkullinen postaus, että innostuin leipomaan muutamaa päivää myöhemmin focacciaa.
Oma focacciani ei kyllä muistuttanut aitoa ja alkuperäistä kuin päällisin puolin, taisin käyttää liian kapeaa uuniastiaa jolloin siitä tuli aika paksua, saatoin myös ihan vähän laiskotella vaivaamisen kanssa, se on käsityönä aika työlästä! mutta hyvää se oli, etenkin oliiviöljyyn ja balsamicoon dipattuna. Olen aina pitänyt focacciasta, erityisesti merisuolasta ja rosmariinistä siinä leivän päällä, ihana suolainen maku.
Alkuperäinen resepti täällä.
Focaccia
uunipannullinen (20*30 cm)
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
noin 7,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä
Vuokaan ja pinnalle
4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
tuoretta timjamia tai rosmariinia (itse käytin tuoreiden puutteessa kuivattua rosmariinia)
Sekoita veteen hiiva, suola ja sokeri.
Alusta taikinaan puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta loput jauhoista ja vaivaa noin 15 minuuttia joko koneella tai käsin. Vaivaaminen on onnistumisen kannalta avainjuttu, se antaa leivälle hyvän rakenteen. Taikinan on tarkoitus jäädä aika löysäksi, käsiin tarttuvaksi.
Anna kohota puolisen tuntia liinan alla.
Voitele öljyllä uunipannu, taputtele taikina pannulle tasaiseksi, sivele taikina öljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
Sirottele pinnalle sormisuolaa ja yrttejä.
Paista 225 asteessa noin puolisen tuntia tai kunnes leivän pinta on kullanruskea.