Hummeririsotto

img_4252.jpg

Ostin viikonloppuna elämäni ensimmäisen hummerin. Jouduin hetken pohdiskelemaan mitä kivaa siitä tekisin ja päädyin lopulta tekemään hummerista risoton.

Löysin reseptin täältä. En käyttänyt kuhaa omassa versiossa ja risottoon meni yksi hummeri. Ensi kerralla olisi hyvä olla kaksi saksikättä jotta lihaa olisi risotossa enemmän. Makua ja väriä tuli risottoon kyllä yhdestäkin ihan mukavasti.

Hummeririsotto

  • 1 iso sipuli

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 8 dl kalalientä (tai hummeri)

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl valkopippuria

  • 2 rkl voita

  • 40 g parmesaanijuustoa (raastettuna)

  • 60 g hummeria (paloiteltuna)

  • koristeluun persiljaa  ja sitruunamehuaimg_4253.jpg

Silppua sipulit. Kuullota sipulisilppua ja riisiä oliiviöljyssä
kattilassa.

Sekoita koko ajan. Lisää kuumaa kala- tai hummerilientä
vähitellen.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kun riisi on kiehunut noin 15–20 minuuttia, lisää joukkoon voi,
parmesaani ja ravunliha.

Jatka sekoittamista noin 5 minuuttia, kunnes kalan palat ovat kypsyneet.

Ripottele pinnalle raastettua parmesanjuustoa, persiljaa ja ripaus sitruunamehua.

Tarjoilin risoton pannulla paistettujen vihreiden tankoparsojen kanssa (maustettu suolalla, pippurilla ja paistettu voissa).

Mahtava makuyhdistelmä ja erittäin onnistunut ensimmäinen hummerikokeilu!

img_4251.jpg

hyvinvointi mieli ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.