Inkiväärinen katkarapupasta

Inkivääri on kyllä ehdottomasti yksi keittiömme hittituotteista tällä hetkellä. Lisäksi rakastan pastaa sekä äyriäisiä joten tämä suolaa ja hunajaa-blogista bongattu pastaresepti on pyörinyt mielessä aika aktiivisesti viime aikoina. Voin sanoa että tämä ruoka kruunasi sunnuntain. 

img_7457-001.jpg

Inkiväärinen katkarapupasta

 

1 pkt tuorepastaa

1 prk luomutomaattimurskaa

2 kpl yksikyntisiä valkosipuleita

muutaman sentin pala tuoretta inkivääriä

1 pieni punainen chili 

ripaus chilijauhetta

ripaus inkiväärijauhetta

n. 3 dl pakastekatkarapuja

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

ruohosipulia

Västerbottensost-juusto raastettuna

 

Pilko valkosipulti ja chili. Raasta inkivääri.Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hetki valkosipulia, chiliä ja inkivääriä pannulla.

 Lisää tomaattimurska, mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chilijauhetta. Hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Kuumenna toinen pannu, lisää öljy ja mausta ravut ripauksella inkiväärijauhetta.  Paista rapuja kuumassa öljyssä pari minuttia.

Lisää katkaravut ja niiden paistoöljy kastikkeen joukkoon ja kasaa annos. Koristele ja mausta ruohosipulisilpulla ja Västerbottensost-juustoraasteella. 

img_7459-001.jpg

Resepti on alunperin Safkaa-kirjasta. Tein muutamia pienenpieniä muutoksia reseptiin, mm. lisäsin valkosipulia, chiliä ja inkivääriä. 

Pasta oli erinomainen, maut olivat todella raikkaat ja chili potki juuri sopivasti. Valkosipuli jäi määrästään huolimatta kohtuullisen miedoksi mauksi, tai sitten makuhermoni ovat jo turtuneet päivittäisiin, kohtuullisen suuriin, valkosipuliannoksiin ;)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.