Inkiväärinen katkarapupasta
Inkivääri on kyllä ehdottomasti yksi keittiömme hittituotteista tällä hetkellä. Lisäksi rakastan pastaa sekä äyriäisiä joten tämä suolaa ja hunajaa-blogista bongattu pastaresepti on pyörinyt mielessä aika aktiivisesti viime aikoina. Voin sanoa että tämä ruoka kruunasi sunnuntain.
Inkiväärinen katkarapupasta
1 pkt tuorepastaa
1 prk luomutomaattimurskaa
2 kpl yksikyntisiä valkosipuleita
muutaman sentin pala tuoretta inkivääriä
1 pieni punainen chili
ripaus chilijauhetta
ripaus inkiväärijauhetta
n. 3 dl pakastekatkarapuja
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
Västerbottensost-juusto raastettuna
Pilko valkosipulti ja chili. Raasta inkivääri.Kuumenna öljy pannulla ja kuullota hetki valkosipulia, chiliä ja inkivääriä pannulla.
Lisää tomaattimurska, mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chilijauhetta. Hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.
Kuumenna toinen pannu, lisää öljy ja mausta ravut ripauksella inkiväärijauhetta. Paista rapuja kuumassa öljyssä pari minuttia.
Lisää katkaravut ja niiden paistoöljy kastikkeen joukkoon ja kasaa annos. Koristele ja mausta ruohosipulisilpulla ja Västerbottensost-juustoraasteella.
Resepti on alunperin Safkaa-kirjasta. Tein muutamia pienenpieniä muutoksia reseptiin, mm. lisäsin valkosipulia, chiliä ja inkivääriä.
Pasta oli erinomainen, maut olivat todella raikkaat ja chili potki juuri sopivasti. Valkosipuli jäi määrästään huolimatta kohtuullisen miedoksi mauksi, tai sitten makuhermoni ovat jo turtuneet päivittäisiin, kohtuullisen suuriin, valkosipuliannoksiin ;)