Intialainen ateria osa I: munakoiso-paprikatahna
Sain työkaverilta kaksi kappaletta hauskoja lautasia ja heti kun sain ne kannettua kotiin, ryhdyin tuumasta toimeen ja loihdin meille intialaisen aterian.
Tässä postauksessa esittelen tuon oikeanpuolimmaisen paprika-munakoisotahnan.
Alkuperäinen resepti, jota noudatin löytyi täältä.
Muuttelin hieman määriä, muuten noudatin reseptiä suhteellisen tarkasti.
1/2 munakoisoa
1 punainen paprika, paahdettu ja purkista
6 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
3 tl yrttiseosta
50 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
suolaa maun mukaan
Paahdoin munakoisoa ja valkosipuleita uunissa n. 200 asteessa, kunnes valkosipulit alkoivat ruskistua hieman ja munakoison pinta rypistyä.
Halkaisin munakoison kahtia, otin toisen puolen ja koversin ”lihan” ulos. Heitin blenderiin munakoison, kokonaisen, paahdetun paprikan tölkistä ja valkosipulit. Sekoitin kunnes tahna oli suhteellisen tasaista. Heitä sekaan vielä tuorejuusto ja anna maustua jääkaapissa n. 30 min. Tarkista että tahnassa on tarpeeksi suolaa.
Tässä tahnassa oli tosi kiva ja raikas maku. Maistui erityisen hyvälle basmatiriisin kanssa yhdistettynä, nam.
Seuraavassa postauksessa esittelen lautasella vilahtaneen munakoiso-tomaattitahnan korianterilla höystettynä.