Intialainen ateria osa II: munakoiso-tomaattikastike

Tämä postaus on jatkoa edelliseen, jossa esittelin kotona tekemäni intialaisen aterian ja siinä lisukkeena olevan paprika-munakoisotahnan.

img_4729.jpg

Nyt esittelen vasemmalla olevan munakoiso-tomaattitkastikkeen korianterilla höystettynä.

Alkuperäinen resepti täältä.

Tein taas muutoksia mittasuhteisiin, muuten noudatin reseptiä aika tarkasti.

1/2 paahdettu munakoiso

2 isoa tomaattia pilkottuna

1 pilkottu sipuli

kourallinen tuoretta korianteria

Paahda munakoisoa uunissa (200C) kunnes sen pinta rypistyy. Halkaise munakoiso ja kaiva sisukset ulos.

Kuullota sipuli pannulla ja lisää pilkotut tomaatit ja munakoiso pannulle. Paista miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut.

Sekoita vielä sauvasekoittimella kastike tasaisemmaksi, mausta suolalla ja tuoreella korianterilla.

img_4730.jpg

Maku jäi aika miedoksi, en oikein tiedä mistä sana ”spiced” on tämän reseptin otsikkoon eksynyt.. mutta ensi kerralla loraus sitruunamehua ja tuore chili sekoitettuna kastikkeeseen voisivat toimia piristävinä elementteinä.

Tämä tarjoillaan lämpimänä riisin kanssa.

Muut lautasella olevat ruoat ovat basmatiriisi ja rypsiporsasta maustettuna paprikalla. Seassa tuoretta, punaista chiliä, isoja sipulipaloja ja Jalfrezi-kastiketta.. suoraan purkista. Hups.

koti ruoka-ja-juoma