Italialainen crostata raparperi-mansikkatäytteellä

Koska suuntaan muutaman viikon sisällä kahdeksi viikoksi Umbriaan nautiskelemaan italialaisesta ruoasta ja kokkaamaan sitä itsekin, innostun kovasti kun löydän italialaisia reseptejä blogeista.

Kiitos Campasimpukalle inspiraatiosta!

img_5087_v3.jpg

Alkuperäinen resepti, jota noudatin löytyy täältä.

    2,5 dl tavallisia vehnäjauhoja

    1,25 dl täysjyvävehnäjauhoja

    0,5 dl sokeria

    0,5, tl suolaa

    150 g voita

    1 kananmuna

    1 rkl maitoa

Mittaa jauhot, sokeri ja suola  kulhoon, sekoita kuivat aineet hyvin. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja lisäää kuutiot kulhoon ja sekoita ne jauhoihin.

Vatkaa kananmuna kevyesti ja lisää maitotilkka siihen.

Yhdistä muna-maitoseoksen taikinaan parissa erässä ja sekoita. Muotoile taikinasta jauhoisin sormin pallo ja anna sen levätä jääkaapissa sen aikaa kun teet täytteen.

img_5091_v3.jpg

Täyte  

3 raparperinvartta

 3 dl mansikoita (jouduin käyttämään pakastemansikoita)

3 rkl sokeria

3 rkl perunajauhoa

3 rkl kylmää vettä

 1 kananmuna voiteluun

Laita raparperipalat, mansikat ja sokerin paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä seosta varovaisesti sekoittaen.

Ei ole tarkoitus kypsentää ja pehmentää raparperia, vain sulattaa sokeri ja mehustaa seos.

Sekoita perunajauho ja vesi ja lisää liemi kattilaan. Anna seoksen kuplahtaa kerran ja sakeutua. Lusikoi täytee viileään kuppiin ja nosta sen ulos jäähtymään.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Jauhota arkki leivinpaperia kevyesti ja nosta viilennyt taikinapallo  paperille. Ripota jauhoa myös vähän taikinalle ja kaulitse se pyöreäksi levyksi.

Lusikoi jäähtynyt täyte taikinalle niin, että jää muutaman sentin levyinen tyhjä reunus. Nosta reunuksia täytteen päälle ja puristele hellästi, että täyte jää taikinan syleilyyn. Voitele taikinareunat kananmunalla ja paista piirasta noin 45 minuuttia.

img_5083_v2.jpg

Mansikka ja raparperi sopivat niin ihanasti yhteen!

Koti Ruoka ja juoma Matkat
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.