Jäätelökevät
Nyt alkoi minulla jäätelökevät!
Kannoin eilen Sokoksen 3+1 päiviltä kotiin vaaleanpunaisen OBH Nordican jäätelökoneen. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä!
Tässä lajissa tarvittiin taas sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä ja tuupattuani koneen kulhot pakastimeen yöksi, pääsin tänään vihdoin tehtailemaan jäätelöä.
Suloinen pakkaus!
Tuolla sisällä surisi tänään suklaa – ja lakritsi-vaniljajäätelöt.
Suklaajäätelön koostumus oli hieman kiinteämpi kuin lakussa, mutta lakun maku vei kielen mennessään. Olipa onni että muistin hakea kaupasta vaniljatankoja!
Jäätelöiden reseptit:
Suklaajäätelö
2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
vaniljaa joko tangosta tai sokerina
2-3 rkl raastettua tummaa suklaata
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja vatkaa ne sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä ainekset varovasti.
Lisää suklaa ja vanilja
Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna surista 10-15min kunnes jäätelö on kiinteytynyt. Tämän jälkeen anna jäätelön jäätyä pari minuuttia jäisessä kulhossa ja nauti!
Suklaajäätelöstä ei tullut kovin vahvan makuista ja jatkan ehdottomasti sen kehittelyä. Haaveenani on tehdä suklaa-chilijäätelöä.
Lakritsi-vaniljajäätelö
2dl kuohukermaa
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
vaniljaa joko tangosta tai sokerina
raastettua lakua
Jäätelöstä tulee hieman pehmismäistä eikä se ole niin kovaa kuin kaupasta ostetut jäätelöt. Se sulaakin aika vauhdilla huoneenlämmössä, joten ainakin tuo valmiiksi jo vähän löysempi lakuvaniljajäätelö piti kauhoa aika vauhdilla suuhun. Sehän ei haitannut ;)
Jäätelökesää odotellessa…