Juhlapöydän herkut

img_8571.jpg

Sain voimat ja terveyden takaisin juuri sopivasti uudenvuoden juhlia varten. Innokkaana kokkasin aattona pientä purtavaa juhliin. Tämän lisäksi kaikki vieraat toivat mukanaan jotain syötävää ja vapaavalintaiset drinkkiainekset. 

img_8581.jpg

img_8585.jpg

img_8589.jpg

img_8593.jpg

img_8595.jpg

img_8596.jpg

img_8601.jpg

Minipizzat

Tee tavallinen pizzataikina, 12 hengelle tarvittiin nelinkertainen annos ja uskon että enemmänkin olisi uponnut jos olisin vain tehnyt.

Keittelin itse pizzoihin tomaattikastikkeen. Ostin kaupasta 2 prk paseerattuja luomutomaatteja. Sekoitin ensin tomaatit, 2 kpl yksinkyntisiä valkosipuleita, kuivattua basilikaa ja sitruunamehua, suolaa ja pippuria kulhossa. Annoin seistä n. 30 min ja ryhdyin keittelemään. Keittelin ja lisäsin mausteita n. 2 tuntia, jolloin maku alkoi olla sopiva.

Laitoin kastikkeen vielä hetkeksi jääkaappiin maustumaan, sillä aikaa leivoin taikinan (Kitchen Aid<3).

Ostin täytteiksi Wotkinsin chorizosalamia ja mozzarellaa. Päälle raastoin vielä Italiasta tuotua parmesania.

Tein pienet pizzat pyörellä risottomuotilla, jolloin kaikista tuli samankokoisia ja muotoisia. Levitin pizzojen päälle tomaattikastiketta sudilla, päälle täytteet ja juusto. Paistoin minipizzoja n. 200 asteessa n. 10-13 minuuttia.

Päälle koristeeksi tuoretta basilikaa.

Erittäin helppoa ja hyvää!
 

*

Ruoka oli uudenvuodenaattona pääasiassa helposti toteutettavaa, maistuvaa ja itsetehtyä. Palailen loppuihin valikoituihin resepteihin loppuviikon aikana :)

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.