Juhlapöydän herkut
Sain voimat ja terveyden takaisin juuri sopivasti uudenvuoden juhlia varten. Innokkaana kokkasin aattona pientä purtavaa juhliin. Tämän lisäksi kaikki vieraat toivat mukanaan jotain syötävää ja vapaavalintaiset drinkkiainekset.
Minipizzat
Tee tavallinen pizzataikina, 12 hengelle tarvittiin nelinkertainen annos ja uskon että enemmänkin olisi uponnut jos olisin vain tehnyt.
Keittelin itse pizzoihin tomaattikastikkeen. Ostin kaupasta 2 prk paseerattuja luomutomaatteja. Sekoitin ensin tomaatit, 2 kpl yksinkyntisiä valkosipuleita, kuivattua basilikaa ja sitruunamehua, suolaa ja pippuria kulhossa. Annoin seistä n. 30 min ja ryhdyin keittelemään. Keittelin ja lisäsin mausteita n. 2 tuntia, jolloin maku alkoi olla sopiva.
Laitoin kastikkeen vielä hetkeksi jääkaappiin maustumaan, sillä aikaa leivoin taikinan (Kitchen Aid<3).
Ostin täytteiksi Wotkinsin chorizosalamia ja mozzarellaa. Päälle raastoin vielä Italiasta tuotua parmesania.
Tein pienet pizzat pyörellä risottomuotilla, jolloin kaikista tuli samankokoisia ja muotoisia. Levitin pizzojen päälle tomaattikastiketta sudilla, päälle täytteet ja juusto. Paistoin minipizzoja n. 200 asteessa n. 10-13 minuuttia.
Päälle koristeeksi tuoretta basilikaa.
Erittäin helppoa ja hyvää!
*
Ruoka oli uudenvuodenaattona pääasiassa helposti toteutettavaa, maistuvaa ja itsetehtyä. Palailen loppuihin valikoituihin resepteihin loppuviikon aikana :)