Juustoa, juustoa

img_6894.jpg

Minut kutsuttiin muutama viikko sitten Milttonin showroomiin maistelemaan Västerbottensost-juustoa. Koska RAKASTAN juustoa, ei ollut vaikeaa miettiä lähtisinkö tilaisuuteen vai en.

(Jos saisin syödä loppuelämäni vain yhtä ruokaa söisin juustoa.)

vbo_rgb.jpg

Olin kuvitellut tilaisuuden hyvin erilaiseksi ja yllätyin iloisesti kun kävelin sisään ja tapasin illan emännät ja isännät sekä  näin vilauksen Top Chefissäkin kilpailleesta, ravintola Luomon omistajasta, Michelin-kokki Jouni Toivasesta (joka loihti alla olevan upean menun meille).

(toivottavasti kenellekään ei ole epäselvää, että olen VALTAVA Top Chef-fani!)

Pöydät oli katettu kauniisti ja menun nähtyäni olin todella innoissani.

img_6864_2.jpg

img_6871.jpg

img_6868.jpg

Alkupaloina: jokirapu-Västerbottensost cornetto mädillä, Västerbottensost tuulihattuja sekä marmorihärän tartar ja Västerbottensost-juustoa.

img_6870.jpg

img_6873.jpg

Juu-u, maistui!

img_6879.jpg

Pääruokana: puuro metsäsienistä, Västerbottensost-juustoa ja villiyrttejä

Annos oli todella kaunis ja herkullinen.

img_6884.jpg

Jälkiruoka taisi silti viedä voiton tällä aterialla..

img_6887.jpg

Cheesecake Västerbottensost-juustosta, karviaisia ja omenaa

Yleensä itselle aterian kohokohta on alkupala, mutta tällä kertaa jälkiruoka ja jälkiruokaviini veivät voiton. Taivaallista!

riesling.jpg

Kiitos Anna kuvasta!

Todella onnistunut iltapäivä, mukavia ihmisiä ja erinomaista ruokaa.

ps. Rakas joulupukki, tämän juuston toivoisin joululahjaksi:

img_6892.jpg

Sain tilaisuudesta mukaan Västerbottenost-juustoa, tähän mennessä olen nautiskellut sitä ruisleivän kanssa sekä tortillapizzan lisukkeena. Nam! Juusto on voimakkaan makuinen, sitä syö mielellään myös pelkästään tai esim. viikunahillon kanssa.

Jos haluat lukea lisää Västerbottensost-juustosta, käy kurkkaamassa täällä ja täältä löydät kivoja vinkkejä kuinka käyttää / tarjoilla juustoa. Juustoa saa tällä hetkellä Stockmanneilta sekä K-Citymarketeista.

Sain mukaani myös reseptivinkkejä ja taidanpa seuraavaksi kokeilla juustoa risotossa, maa-artisokat huutelevat jo jääkaapista! (edit: testiin pääsikin ensimmäisenä Västerbottensost-oliivileipä, resepti huomenna blogissa!)

sponssi_musta_0.png

 

ps. 52 Weeks of Deliciousness on myös Facebookissa!

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.