Kaaliherkku
Voi tätä ihmisen onnea kun onnistuu tekemään jotain uutta keittiössä ja lopputulos on herkullinen.
Bongasin jokin aika sitten suolaa ja hunajaa-blogista mielenkiintoisen kaalipiirakan reseptin ja pääsin tänään vihdoin kokeilemaan reseptiä.
Tämä on mielettömän hyvää!
Herkullinen kaalipiirakka
(tein puolet pienemmän piirakan kuin alkuperäisessä reseptissä)
Taikina
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
0,5 dl kermaviiliä
Täyte
2/3 pienehkö varhaiskaali
5 kevätsipulin vartta
50 g voita
kourallinen tuoretta korianteria
lipstikkasuolaa ja pippuria
Aloita tekemällä taikina. Nypi jauhot, suola ja sokeri voin joukkoon tasaiseksi massaksi. Lisää kermaviili ja sekoita palloksi. Laita jääkaappiin vetäytymään useammaksi tunniksi.
Silppua sipuli ja varhaiskaali. Sulata voi suuressa kattilassa. Pyörittele kaalia ja sipulia voisulassa ja anna hautua noin tunti.
Mausta ja anna hautua vielä puolisen tuntia.
Ota liedeltä, valuta ylimääräinen neste ja anna jäähtyä ennen leipomista.
Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Laita täyte keskelle, käännä reunat keskelle sulje huolellisesti eli nypi saumat kiinni huolella. Sulje myös päädyt. Voitele munalla ja pistä haarukalla piirakkaan muutama reikä.
Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Anna vetäytyä.
Olen viemässä piirakkaa syntymäpäiväjuhliin, mutta oli pakko syödä palanen jo etukäteen.
Suosittelen!