Kahden juuston perunasalaatti
Pääsin nautiskelemaan Hella ja houkutus-blogin Monan parvekkeelle kevään ensimmäisistä grilliherkuista. Mona oli tehnyt makkaran kaveriksi aivan ihanaa aura-perunasalaattia ja tiesin heti sitä syödessäni, että tätä täytyy kokeilla kotonakin!
Viikkoa myöhemmin ryhdyin tuumasta toimeen.
Resepti hieman muuttui meidän keittiössä, kun löysin jääkaapista kaikkea kivaa, jonka mietin sopivan hyvin salaattiin.
Kahden juuston perunasalaatti
- n. 10 kpl uusia perunoita
- 1 punasipuli
- 1/2 ruukku viinisuolaheinää
- 2-3rkl Aura-juustoa
- 2-3rkl Koskenlaskija viherpippurijuustoa
- 1prk kermaviiliä
- sitruunamehua
- 3rkl ranskankermaa
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- mustapippuria
- kaksi puristusta sinappia
Aikamoinen sekametelisoppa siis!
Keitä perunat kypsiksi ja tee kastike odotellessa. Pilko sipuli pieneksi ja sekoita kaikki ainekset paitsi viinisuolaheinä keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin.
Anna perunoiden jäähtyä, pilko ne ja sekoita kastike perunoiden kanssa. Koristele viinisuolaheinällä ja persiljalla (itseltäni persilja unohtui pöydälle…). Anna maustua mielellään ainakin tunti, itselläni kastike ehti maustua jääkaapissa n. 30 min ja perunoiden kanssa 10-15min.
En käyttänyt pelkkää sinihomejuustoa, koska meillä asuu henkilö joka ei ole siihen kovin ihastunut (!) ja rucolaa ei löytynyt kaupasta, joten nappasin mukaan tuntemattomamman viinisuolaheinän.
Kiitos ihanalle Monalle inspiraatiosta ja hauskoista bileistä :)