Kanankoivet ihanalla kastikkeella
Otsikossa olisi hieman parantamisen varaa, mutta parempaan en tällä kertaa pystynyt 😉
Kanankoivista on myös vain yksi kuva, Instragramilla näpsäisty, mutta yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Tämä kastike syntyi hetken mielijohteista keittiössä.
Ihana kastike kanankoiville
soijaa
oliiviöljyä
sitruunamehua
valkoviinietikkaa
suolaa & pippuria
lisukkeeksi punasipulia ja fenkolia
Tarkkoja mittoja minulla ei ole antaa, laitoin kaikkea sopivasti ja maistelin kastiketta välillä, kana lepäsi siis kastikkeessa koko paistoajan (n. 50min, 225C).
Lisäsin kanojen kaveriksi sipulia ja fenkolia silputtuna, sipulit n. puoliksi leikattuina. Nämäkin menivät heti uuniin kanan kanssa.
Tätä kastiketta kelpasi kaadella kanankoipien päälle kun tarkistelin kanan kypsyyttä, sipulit ja fenkoli olivat maustuivat myös aivan ihanasti. Kanaa kannattaa tosiaan välillä ns. kastella liemellä jotta se ei kuivu.
Kanan kuori oli maustettu suolalla, pippurilla, Santa Marian Chicken & Steak maustesekoituksella.